*Nettavisen* Sport.

Guardiola: - Jeg fikk kanskje et tilbud fra Ferguson

KUNNE HA BLITT UNITED-MANAGER: I en spøkefull tone sa Pep Guardiola at dårlig engelsk kan ha sørget for at han ikke registrerte et jobbtilbud fra Sir Alex Ferguson. Foto: Carl De Souza (Afp / NTB scanpix)

Ble invitert på middag med United-legenden.

01.04.14 10:06

Gigantoppgjørene står naturligvis i kø når Europas åtte beste lag skal gjøre opp om semifinaleplassene i Champions League.

Først ut er kvartfinalen mellom regjerende seriemester i England, Manchester United, og tittelforsvarer i både Bundesligaen og Mesterligaen, Bayern München.

Mens sistnevnte har fortsatt sin dominans i den hjemlige serien denne sesongen, har United totalt visnet under sin nye manager, David Moyes. Med syvendeplass i Premier League er de rød djevlene i ferd med å forsvinne helt fra kampen om fjerdeplassen, og med det muligheten til å spille mesterligafotball også neste sesong (hvis de ikke vinner årets turnering, da ...).

Det står i sterk kontrast til Bayern, som også de fikk ny manager etter triumfsesongen. Tidligere Barcelona-trener Pep Guardiola tok over etter suksessmannen Jupp Heynckes. Spanjolen ble av mange tippet som Sir Alex Ferguson sin arvtaker i United, men allerede i januar 2013 ble det klart at han ville ta over trenerjobben på Allianz Arena.

I forkant av tirsdagens kvartfinaleoppgjør på Old Trafford, avslører imidlertid en spøkefull Guardiola at han «kanskje» fikk et tilbud fra Fergsuon.

- Han inviterte meg med på en fantastisk restaurant. Vi storkoste oss, men engelsken min er ikke så veldig bra, så når Sir Alex snakket fort, forsto jeg ikke hva han sa. Kanskje jeg fikk et tilbud, men ikke skjønte det, sa Guardiola på mandagens pressekonferanse, ifølge The Telegraph.

- Han trenger mer tid
Enhver som har hørt Ferguson snakke, kan trøste Bayern-treneren med at det ikke hjelper å være god i engelsk - den skotske aksenten kan uansett være nærmest umulig å forstå (kanskje spesielt etter et par av United-legendes velkjente vinglass ...). Det er dermed ikke helt urealistisk å tenke seg at et managertilbud kan ha gått hus forbi under den trivelige middagen, og at United ville ha vært et ganske annet lag i dag, under en annen leder enn Moyes.

Guardiola vil imidlertid ikke hevde at United gjorde feil ved å utpeke den tidligere Everton-treneren til Fergusons arvtaker.

- Ingen har hemmeligheten til evig suksess. Ingen vinner titler uten store spillere, og jeg har vært heldig gjennom hele min karriere og hatt store, store spillere på mine lag. Jeg har stor respekt for alle mine trenerkollegaer, og når United valgte David Moyes, er det fordi det var det beste valget. Han trenger kanskje litt mer tid. Alle vet at han er en god trener, og at han gjorde en flott jobb i Everton.

Klikk på bildet for å forstørre.

I HARD VÆR: Flere United-supportere har gjort det klart at de ønsker David Moyes bort fra klubben. Foto: Andrew Yates / Afp / NTB scanpix


- De har kvalitetene som må til
Guardiola tar heller ikke kvartfinaleseier mot sesongens svake United-utgave, forgitt.

- Manchester United er en av verdens aller viktigste klubber, uavhengig av situasjonen de er i nå. Det er bare å se tilbake på de 15 siste årene under Sir Alex. De har fortsatt mange av de samme, gode spillerne. Det er en ære å være tilbake på Old Trafford, og jeg håper vi kan gjøre det bra her, sa 43-åringen, ifølge manutd.com.

Bayern-sjefen innrømmer imidlertid at han har kommet til Manchester som den store favoritten til å sikre avansement, og den tyske klubben har også fordel av å spille returoppgjøret på hjemmebane.

- Når jeg ser spillere som Wayne Rooney, Nemanja Vidic, Danny Welbeck og Chicharito, vet jeg at dette laget har kvalitetene som må til. Plutselig spiller de sesongens beste kamper i de to oppgjørene mellom oss, og slår oss ut.

Annonsebilag