*Nettavisen* Sport.

Gullfeber i Liverpool før storkampen

GULLKAMP: Liverpools Steven Gerrard (t.v.) og Luis Suarez skal kjempe om et etterlengtet seriegull i Premier League. Foto: Phil Noble (Reuters)

Svartebørsselgere gnir seg i hendene mens fansen går mann av huse i Liverpool før søndagens gullkamp mot Manchester City.

Liverpool har ikke vunnet ligaen siden 1990, men i år kan den lange ventetiden være over for den tradisjonsrike klubben. Klubben har 18 ligagull gjennom sin historie.

Laget topper Premier League, men City har to kamper mindre spilt og ligger fire poeng bak.

Både Liverpool og City styrer sin egen gullskjebne. Laget som vinner resten av kampene sine, vil i mai stå igjen som seriemester.

Ifølge avisen Independent går billetter på svartebørsen for mer enn 10.000 kroner i opptakten til kampen på Anfield. Det er ikke fansen begeistret for.

– Fans blir krevet for mye mer enn hva billetten er verdt. Det er avskyelig. Vi håper klubben gjør noe med dette, sier en talsperson for supportergruppen Spirit of Shankly ifølge lokalavisen Liverpool Echo.

Kampen er selvfølgelig for lengst utsolgt.

Minnes Hillsborough

Søndagens oppgjør, som alle kamper denne runden, starter sju minutter senere enn det vanlige tidspunktet for å hedre de 96 som døde i Hillsborough-tragedien for 25 år siden.

Grunnen er at semifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest på den skjebnesvangre dagen ble stoppet etter seks minutters spill.

For kaptein Steven Gerrard er anledningen ekstra spesiell. Hans ti år gamle fetter Jon-Paul Gilhooley var tragediens yngste offer.

– Han var akkurat som meg. En Liverpool-fan som elsket fotball og som spilte i gatene, sa Gerrard i et intervju med The Guardian i 2012.

Tre i tittelkampen

Søndagens motstander City jakter Premier League-tittel nummer to. De vant serien på målforskjell i 2012. Det kan bli et scenario også denne sesongen.

Før helgens kamp har Liverpool 50 plussmål, mens City har 55.

– Begge lag har like mye press på seg. Det er umulig å ikke nyte en kamp om tittelen som dette. Det er derfor vi er her, for å kjempe om tittelen. Det er bedre for alle om det er tre eller fire lag som kan vinne, sier City-manager Manuel Pellegrini ifølge Sky Sports.

Chelsea er to poeng bak Liverpool med like mange kamper å spille og kan fortsatt vinne serien, men er avhengig av at resultatene i innspurten går deres vei. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.