*Nettavisen* Sport.

Hammers hamret Hull i gjestene

JUBEL: Wset Hams tre målscorere fikk det meste til å stemme i andre omgang hjemme mot Hull. Foto: (REX / BPI / All Over Press)

Gnistrende omgang ga første seier på fem kamper.

18.01.15 18:20

WEST HAM - HULL 3-0:

Det tok tid for West Ham å komme i gang med produksjonen av målsjanser hjemme mot Hull søndag.

Faktisk var det gjestene som lenge kjørte den første omgangen på Boleyn Ground. Men etter sidebyttet ble det helt andre takter fra Sam Allardyces mannskap.

Hammers kom ut med et helt annet trykk i angrepsspillet. Det ble ettertrykkelig bevist da Andy Carroll kjempet inn en løs ball rett foran Hull-målet, etter først å ha blitt dyttet overende i en duell.

Da var det bare spilt fire minutter av kampens andre halvdel. Et drøyt kvarter senere gjorde manager Allardyce et bytte på midtbanen som raskt skulle gi betalt.

Superinnbytter

Morgan Amalfitano kom inn for Mark Noble i 65. spilleminutt. Fire minutter etterpå hadde franskmannen ordnet 2-0.

En perfekt bakromspasning fra Enner Valencia fant midtbanespilleren, som på utsøkt vis kippet ballen forbi en utrusende Allan McGregor i Hull-målet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

SPIKEREN: Stewart Downing triller ballen forbi Allan McGregor til 3-0 og en komfortabel West Ham-seier. Foto: Matt Dunham (Ap / NTB scanpix)


Og det flotte angrepsspillet til hjemmelaget bare fortsatte. Like etter var det Alex Song som spilte Stewart Downing gjennom. Sistnevnte gjorde også jobben perfekt alene med keeper.

Byttet taktikk

- Før pause led vi av at vi var slitne etter tirsdagens kamp, og av at formasjonen ikke fungerte så godt. Så vi gikk tilbake til å bruke en diamant på midten, noe som slo positivt ut, sa West Ham-manager Allardyce.

- Det første målet ga oss ro, og de to siste kom fordi vi hadde den kvaliteten i angrepsspillet vi ønsker å ha, tilføyde han.

West ham kunne også økt ledelsen ytterligere flere ganger, uten at man kom nærmere enn Kevin Nolans tverrliggertreff fra skrå vinkel.

Med seieren klatret West Ham forbi Liverpool igjen og overtok plass nummer sju på Premier League-tabellen.

Steve Bruces skadeutsatte Hull ligger fortsatt under nedrykkstreken. Tigrene ligger på 18.-plass med bare 19 poeng på 22 kamper.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag