*Nettavisen* Sport.

Han floppet i Tottenham. Nå kan han overta Chelsea

KANDIDAT: Juande Ramos seiler opp som en av kandidatene til å overta Chelsea på midlertidig basis, dersom Jose Mourinho får sparken i klubben. Foto: Rafa Rivas (AFP / NTB scanpix)

Juande Ramos er en av favorittene til å overta londonklubben dersom Jose Mourinho får fyken.

16.12.15 13:03

Spanjolen ble hentet med brask og bram til Tottenham i august 2007.

I hans første sesong klarte han å redde londonkluben fra nedrykk, etter at han overtok Tottenham som et bunnlag etter sparkingen av Martin Jol som manager.

Sesongen etter gikk det imidlertid en god del verre for Ramos, som kun klarte å sanke to poeng på de åtte første seriekampene, før han ble sparket fra jobben.

Får Mourinho mer tid?
Nå kan spanjolen overta managerjobben i Chelsea, dersom Jose Mourinho får fyken, melder normalt troverdige The Times.

Chelsea-styret samles onsdag for å diskutere Mourinhos fremtid i klubben, og ett av temaene som står på agendaen er om de skal kvitte seg med portugiseren nå, eller vente til etter Sunderland-kampen førstkommende helg.

Klubben har allerede begynt å se på mulige kandidater til å overta jobben, både midlertidig og på langsiktig basis.

En av de kortsiktige kandidatene, er nevnte Ramos, og Guus Hiddink, som tidligere ledet Chelsea til en FA Cup-tittel og en semifinale i Champions League under hans korte tid i klubben tilbake i 2008.

Ketsjup-nekt
Det spørs om en eventuell ansettelse av Juande Ramos vil falle i spesielt god jord hos Chelsea-fansen, etter at han ikke klarte å oppnå spesielt imponerende resultater under tiden hos en av erkerivalene, Tottenham.

Etter at Ramos fikk fyken i Tottenham, mindre enn et år etter at han ble ansatt, overtok han Real Madrid og ledet laget tilbake i gullkampen i Primera Division, etter en rekke med glimrende resultater. 52 av 54 mulige poeng ble hentet hjem på 18 kamper i den spanske ligaen.

Ramos har et rykte for å være streng med spillerne, hva gjelder nærings- og kostholdsvaner.

Under tiden i Tottenham er en av de mest kjente historiene, og kanskje suksesser, at han klarte å få Tom Huddlestone til å få en mer atletisk kropp ved å kutte ut ketsjup til alle døgnets måltider.

Kanskje vi alle hadde hatt behov for en Juande Ramos i våre liv?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag