RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hans siste feiring på Old Trafford?

SISTE HILSEN: Nemanja Vidic tok farvel med Manchester United-fansen.
SISTE HILSEN: Nemanja Vidic tok farvel med Manchester United-fansen. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ble en ny helt født - da en annen helt takket for seg?

MANCHESTER UNITED - HULL 2-1:

Onsdagens hjemmekamp for Manchester United skulle være Nemanja Vidic' siste hjemmekamp for de røde.

Bosnieren skal fra neste sesong av spille for Inter, etter å ha vært i klubben siden 2005. Under hans tid i klubben har han vært med og vunnet 15 trofeer og han har blitt kåret til årets spiller i Premier League to ganger.

Men det var ikke bare Vidic som kan ha spilt sin siste hjemmekamp for de røde djevlene. Også Ryan Giggs kan ha trukket på seg hjemmedrakta for siste gang for den britiske storklubben.

Ingen vet foreløpig hva waliseren, som er midlertidig manager for United, vil gjøre neste sesong, men han har signalisert at han vurderer ett år til som spiller.

Mot Hull onsdag startet begge to på benken for vertene, men Vidic fikk entre gressmatta, til stående applaus, allerede etter 18 minutter da han erstattet en skadet Phil Jones. 

Men det var en annen spiller som stjal showet mot Hull. James Wilson heter han. Debutanten scoret to ganger for hjemmelaget og bidro sterkt til 3-1-seier.

Hyllet
Etter kampen tok Giggs mikrofonen på Old Trafford for å takke hjemmefansen for støtten denne sesongen, og han takket også Vidic.

- Takk for støtten i år! En spesiell takk til Nemanja (Vidic) som forlater oss etter sesongen. Han forlater oss med alle våre lykkeønsker, sa Giggs.

- Vi vet det har vært en tøff sesong, men dere har støttet oss hele tiden. Vi håper vi kan bringe mer suksess til dere. Fortsett å støtt oss, og så kommer de gode stundene tilbake, sa Giggs til et publikum som har vært meget bortskjemt med trofeer de siste tiårene, men som har måtte klare seg uten ett eneste denne sesongen.

SCORET: James Wilson scoret i sin første seniorkamp for Manchester United. En kamp som også var Nemanja Vidic, i bildet, sin siste hjemmekamp for United.


Siste hilsen

Vidic overtok mikrofonen etter at sjefen hadde snakket.

- Dette er en tøff opplevelse for meg. Jeg vil takke alle spillere, trenere og spesielt fansen. Dere har vært fantastiske mot meg i alle disse årene, sa Vidic.

Serberen måtte ta en pause mens hele Old Trafford sang hans navn, før han fullførte:

- Tusen takk til alle sammen fra bunnen av mitt hjerte, avsluttet Vidic.

Debutant-scoring
Vertene gikk rett i strupen på gjestene, og allerede etter tre minutter var debutant James Wilson nære på å score sitt første mål i Premier League for United.

Marouane Fellaini headet ned til unggutten, men dessverre for hjemmelaget ble avslutningen blokkert.

Men Wilson skulle få sin revansj da det var spilt 31 minutter.

Fellaiin var nok en gang nest sist på ballen, og en sjanse som lignet veldig på den første, tok Wilson bedre vare på muligheten.

Unggutten gjorden ingen feil og sendte hjemmelaget fortjent opp i ledelsen.

Nummer to
Hull hadde lite  å by på fremover i banen i førsteomgangen, og de startet ikke andreomgangen særlig bedre.

Tre minutter inn i andreomgangen kom Adnan Januzaj, som for alvor har slått gjennom i United-drakta denne sesongen, seg fri på kanten og la et innlegg til Wilson, men avslutningen strøk utsiden av stolpen.

To minutter senere prøvde Januzaj seg med et skudd fra avstand, men Hull-keeper Eldin Jakupovic kastet seg så lang han var og avverget scoring.

Men det var spesielt én mann som ønsket å markere seg onsdag. James Wilson.

61 minutter ut i kampen var unggutten frampå igjen, og nok en gang viste han gode avslutteregenskaper.

Fellaini prøvde seg på et skudd som ble reddet av Jakupovic, men Wilson var på rett plass til rett tid igjen, og satte enkelt inn sitt andre for kvelden.

To minutter senere var Hull frempå med sin første farlighet, og det kunne ikke ha vært særlig giftigere.

Matty Fryatt dunket til fra 25 meters hold, og ballen suste inn bak en sjanseløs David de Gea.

SISTE GANG? Var dette siste gang Ryan Giggs løp ut på Old Trafford-matta som spiller?


20 minutter før full tid valgte den spillende treneren, Giggs, å sette inn seg selv. Et innhopp som meget vel kan ha vært hans siste hjemme på Old Trafford.

Fem minutter før full tid fastsatte Robin van Persie sluttresultatet til 3-1, med sitt tolvte ligamål denne sesongen.

Ett minutt på overtid kunne Giggs krone kvelden med scoring, men Hull-keeperen lå i full strekk opp i krysset og dyttet ballen ut til corner.

Flere scoringer ble det ikke, og dermed ble det 3-1-seier i det som var Vidics siste hjemmekamp, og muligens også Giggs' siste på Old Trafford.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere