RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Hans talent, teft, holdning og energinivå er en fryd å se på»

MÅLSCORERE: Alexis Sanchez og Per Mertesacker scoret begge mot Hull søndag.
MÅLSCORERE: Alexis Sanchez og Per Mertesacker scoret begge mot Hull søndag. Foto: Ian Kington (Afp)
Sist oppdatert:
Alexis Sanchez hylles etter å ha sendt Arsenal videre i FA-cupen.

ARSENAL - HULL 2-0:

Forrige sesong møttes Arsenal og Hull i finalen av FA-cupen. I år møttes de i tredje runde.

Hull ville veldig gjerne revansjere fjorårets finaletap, men Arsene Wengers menn viste seg nok en gang å være hakket for sterke.

En heading fra Per Mertesacker og et vakkert skudd fra Alexis Sanchez var nok til å avgjøre kampen for Arsenal, som vant enkelt 2-0. Sistnevnte gjennomførte en strålende kamp, og virker nærmest ustoppelig for Arsenal om dagen.

Gary Lineker er en av de som vet å sette pris på Sanchez' prestasjoner. den tidligere engelske storspilleren hyllet Arsenal-angriperen på twitter under søndagens kamp.

«Alexis Sanchez er en helt fantastisk fotballspiller. Hans talent, teft, holdning og energinivå er en fryd å se på», skrev Lineker.

Også i TV 2s studio lot de seg imponere av chileneren.

- Alexis Sanchez. En mann som får folk til å gråte. Enten av lykke, eller av sorg fordi de må spille mot han, konkluderte Aleksander Schau etter kampslutt.

Manager-skryt
Arsene Wenger var også strålende fornøyd med sin elev etter hans prestasjoner mot de gule og sorte.

- Han tvinger forsvarerne til å gjøre feil. Han er en drøm å ha i laget. Han gjør det alltid vanskelig å møte oss, og han ønsker å spille hver eneste kamp. jeg vurderte å hvile han i dag, men han ønsket sterkt å spille, skryter manageren via BBC etter kampen.

Også Steve Bruce, Hulls manager, benyttet anledningen etter kampen til å hylle Sanchez.

- Han er en fantastisk spiller, en verdensklassespiller. Arbeidsinnsatsen hans og viljen hans er utrolig, sa Bruce til BBC etter kampslutt.

Bruce var spesielt skuffet over det første målet Hull slapp inn søndag.

- Helt ærlig, så fortjente vi å tape. Vi sleit med å skape sjanser, og Arsenal fortjente seiere. Det jeg er skuffet over, er måten vi slipper inn det første målet på. Vi skal ikke slippe inn på corner, og det gjorde vi i dag, uttalte Hull-manageren.

Intens start
Dal lagene møttes i finalen av fjorårets FA-cup, ledet Hull 2-0 allerede etter ni minutter. Søndag var Arsenal tydelig gira på smelle til fra start. Allerede etter fire minutter var Joel Campbell alene med keeper, men angriperen klarte ikke å få ballen i mål.

En annen som var heltent, var Francis Coquelin. Ni minutter ut i kampen satt han knottene i Nigel Quinn hos Hull. Utrolig nok slapp Coquelin unna uten kort fra den situasjonen. Arsenal burde kanskje vært redusert til ti mann allerede der. Coquelin taklet også med to strake knotter senere i kampen, men fikk kun ett gult kort i løpet av kampen.

Men så kom scoringen. En corner fra Alexis Sanchez ble stanget i mål av Per Mertesacker etter 20 minutter. Tyskeren viste muskler inne i feltet, og slo oppasser Curtis Davies i lufta. Arsenal gikk dermed til pause med en 1-0-ledelse.

Game over
Etter 66 minutter fikk Theo Walcott en kjempesjanse. Walcott, som startet sin første offisielle kamp på over et år, kom alene med keeper, men vippet avslutningen like utenfor Hull-målet.

MÅL TO: Her sender Alexis Sanchez Arsenal opp i 2-0.

Åtte minutter før slutt ble det likevel avgjort. Santi Cazorla fant Alexis Sanchez på vakkert vis. Chileneren vendte opp på seksten meter, og banket ballen i mål. Dermed var stillingen 2-0, og det var game over for Hull.

Det ble ikke flere mål søndag, og regjerende FA-cup-mester, Arsenal, er klare for fjerde runde av sesongens FA-cup.

Resultater fra FA-cupen søndag:

Dover - Crystal Palace 0-4
QPR - Sheffield United 0-3
Sunderland - Leeds 1-0
Aston Villa - Blackpool 1-0
Man City - Sheffield Wednesday 2-1
Southampton - Ipswich 1-1
Stoke - Wrexham 3-1
Yeovil - Manchester United 0-2
Chelsea - Watford 3-0

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere