RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TREG START: Nyinnkjøpte Roberto Firmino er blant Liverpool-spillerne det bør forventes mye mer av framover, mener Vegard Heggem.
TREG START: Nyinnkjøpte Roberto Firmino er blant Liverpool-spillerne det bør forventes mye mer av framover, mener Vegard Heggem. Foto: Clive Mason (Getty Images)

Heggem: - Firmino har vist lite så langt

Sist oppdatert:
Forventer mer av Liverpools sommerkjøp før derbyet mot Everton.

Tidligere Liverpool-spiller Vegard Heggem spår et svært intenst Merseyside-derby på Goodison Park søndag.

Liverpool gjester Everton til et av Fotball-Europas største derbyer søndag. Tidligere Liverpool-spiller Vegard Heggem (40) ser fram til oppgjøret. Trønderen sier at han har en god følelse.

- Everton har alltid et ekstra gir når de møter Liverpool. Det blir en veldig intens kamp. Men magen, hodet og hjertet sier Liverpool-seier, sier Heggem til NTB.

40-åringen spilte i Liverpool fra 1998 til 2003. Han har selv hatt gleden av å spille i derbyet flere ganger.

- Merseyside-derbyet får hele Liverpool opp på tærne. Det er en utrolig artig rivalisering mellom klubbene og folk i byen. Det får fram en veldig god stemning, sier Heggem.

Høyere forventninger

Som spiller merker man også godt at det er derby, sier trønderen.

- På kampdag merker man at det er litt høyere forventninger blant fansen enn vanlig. Og på banen trykkes det kanskje enda mer til enn det gjør i andre kamper. Det er slike kamper man går rundt og gleder seg til som spiller, sier Heggem, som la fotballskoene på hyllen etter 2003-sesongen.

EKS-SPILLER: Vegard Heggem spilte for Liverpool i fem år rundt århundreskiftet.


For ham personlig har forventningene til derbyet endret seg. Før var han midt oppi det som spiller. Nå er han kun supporter.

- Det er selvfølgelig veldig annerledes. Men det er utrolig kult som supporter også. Jeg gleder meg til kampen, fastslår Heggem.

Venter til jul

Heggem følger gamleklubben tett, og trønderen har fulgt med Liverpools nyervervelser fra sommerens overgangsvindu. Flere av dem starter trolig mot Everton.

- Det er fortsatt litt tidlig å si så mye om de nye. Men en spiller som Roberto Firmino har vist litt lite så langt. Liverpool la ut mye penger for ham, og da forventet jeg kanskje at han skulle prege spillet fra start av. At han skulle være en tydelig bidragsyter på banen, innrømmer Heggem.

- Det samme forventet jeg av Christian Benteke. Han har delvis innfridd. Imidlertid har både han og Firmino vært litt plaget med skader. Vi får gi dem litt mer tid. Til jul kan jeg kanskje gi en mer grundig dom, sier Heggem.

Trønderen benytter likevel sjansen til å rose forsvarsspillerne Nathaniel Clyne og Joe Gomez.

- Det er to unge backer. Begge har bidratt med mer enn det jeg forventet, sier Heggem.

Før søndagens oppgjør ligger Liverpool på 9.-plass med 11 poeng. Everton ligger på 5.-plass, men har kun ett poeng mer enn byrivalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere