RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Henderson: - Ja, så klart, vi drømmer om ligagull

RØD FEST: Et Liverpool i storslag tok over tabelltoppen med søndagens seier mot Tottenham.
RØD FEST: Et Liverpool i storslag tok over tabelltoppen med søndagens seier mot Tottenham. Foto: Phil Noble (Reuters)
Sist oppdatert:
Titteljagende Liverpool bydde opp til fest på Anfield.

LIVERPOOL - TOTTENHAM 4-0:

Etter lørdagens uavgjortresultat mellom Arsenal og Manchester City, og Chelseas tap for Crystal Palace, hadde Liverpool mulighet til å klatre til topps på Premier League-tabellen.

Tottenham på sin side, var avhengige av et godt resultat for å opprettholde kontakten med Everton og Arsenal over de på tabellen.

Men søndag ble en rød fest fra ende til annen, og det var ikke slutt før hjemmelaget hadde vunnet hele 4-0.

Luis Suarez scoret et av målene søndag. Han var strålende fornøyd med hvordan laget hans presterer for tiden.

- Jeg jobber for laget og blir glad når jeg scorer mål, men at Liverpool vinner er absolutt viktigst, da Suarez etter kampen.

Også Jordan Henderson scoret mål på Anfield. Han drømmer om ligagull.

- Ja, så klart. Vi drømmer om ligagull. Men det er viktig at vi fokuserer på neste kamp mot West Ham. Det er den som betyr noe akkurat nå, sa han etter kampslutt.

RØDT: Luis Suarez feiret foran et fullsatt Anfield.

- Helt vill stemning
The Kop sang et ekstra refreng på You'll never walk alone, sola skinte og Liverpool var i storslag. Slikt blir det liv av på Merseyside.

- Det er helt vill stemning her, sa tv2-kommentator Øyvind Alsaker, allerede etter tre minutter av søndagens kamp.

For det gikk bare to minutter før første ball lå i nota. Og det var de røde som tok ledelsen. Glen Johnson slo inn fra høyrekanten, og en klønete Younès Kaboul satt ballen i eget nett.

Og Liverpool-festen stoppet ikke der.

For etter 25 minutter dro Luis Suarez seg fri på venstresiden og banket ballen til høyre for Hugo Lloris i Tottenham-buret.

Det var Suarez' 29 Premier League-mål for sesongen.

SELVMÅL: Younès Kaboul scoret selvmål mot Liverpool.

Uruguayaneren var også farlig frempå med en heading fem minutter før pause, men tverrliggeren og Lloris stoppet ballen fra å gå i mål.

Også Tottenham skapte noen småfarligheter, men alt i alt var det en fullt fortjent 2-0-ledelse til pause for hjemmelaget.

- Det var veldig nære 3-0, og kunne vel også vært fire eller fem, konkluderte Alsaker ved halv tid i tv2s Premier League-sending søndag.

Etter pause startet det mer jevnt enn i første omgang. Det var likevel Liverpool som kom til den første sjansen, da Jordan Henderson var nær ved å øke til 3-0 fem minutter ut i omgangen.

Og 3-0 kom like etterpå. Philippe Coutinho førte ballen mot Tottenham-målet, og skøyt fra 20 meter. Ballen trillet i mål bak Lloris.

Kvarteret før slutt kom også 4-0 til hjemmelaget. Nevnte Henderson var målscorer på et frispark som gikk gjennom hele feltet og inn i lengste hjørnet.

Tottenham-angriper Roberto Soldado måtte forlate banen på båre like før slutt.

Liverpool vant kampen 4-0, og har med det scoret hele ni mål på dette Tottenham-laget denne sesongen.

Luke opp til fjerdeplassen
Med kveldens seier topper Liverpool Premier League, to poeng foran Chelsea og fire poeng foran Manchester City. De lyseblå fra Manchester kan likevel gå forbi Merseyside-klubben, da de har to kamper til gode på de andre konkurrentene.

For Tottenhams del er det åtte poeng opp til topp-fire, og de må nok fokusere på å kvalifisere seg til Europa League denne sesongen. Den sjetteplassen de har for øyeblikket er nok til å få spille Europa League neste sesong.

Liverpool møter West Ham neste runde, mens Tottenham skal opp mot Sunderland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere