CHELSEA - LIVERPOOL 1-2:

Målet til Jordan Henderson stjal de fleste overskriftene da Liverpool sikret seg en imponerende borteseier over et Chelsea fredag kveld.

Vertene hadde vunnet tre av fire ligakamper og sto uten tap inntil dette oppgjøret, men måtte skuffe innse at trenden ikke fortsatte.

Dejan Lovren hadde sendt Liverpool foran tidlig, etter fullstendig markeringssvikt i Chelsea-forsvaret.

Returen fra en dødball ble sendt inn på nytt i feltet. Som en av fire ledige spillere i rødt ved bakre stolpe, hadde kroatiske Lovren få problemer med å plassere inn kampens første scoring.

Drømmetreff

Det bleknet likevel betydelig mot Hendersons blinkskudd fra nesten 30 meter i 36. spilleminutt.

Midtbanespilleren har ikke for vane å score mål, men fant fram et praktskudd av de sjeldne da hjemmelagets Gary Cahill bare halvveis fikk klarert.

- Det var en klarering og jeg fikk et godt touch på ballen. Jeg prøvde bare å bøye den bort i det lengste hjørnet. Heldigvis gikk den inn, beskrev Henderson i et intervju med Sky Sports, uten å ta hardt i.

Superlativene som uteble fra Liverpools kapteinens gjenfortelling, ble plukket fram fra andre hold.

«Sensasjonell scoring fra Henderson. Helt uventet og eksepsjonelt», konstaterte fotballskribent Henry Winther fra The Times på Twitter.

«Det der er simpelthen strålende av Henderson», stemte tidligere toppspiss Gary Linker i på mikrobloggtjenesten.

Rødtrøyene kjørte regelrett over ubeseirede Chelsea de første 45 minuttene.

- Hadde en god følelse

Det var naturlig nok flere som lot seg imponere. Ikke bare av Henderson, men av det Liverpool viste i den første omgangen på Stamford Bridge.

- Det var en viktig seier. Vi har vært gode hele uka, så jeg hadde en god følelse foran denne kampen. Vi forsvarte oss strålende og fortjente de tre poengene, påpekte Jordan Henderson.

- Vi spilte en helvetes god fotball. Det var veldig fint å se på. I andre omgang ble det mer vanskelig. Vi klarte oss bra etter målet deres, tilføyde en smørblid Jürgen Klopp i et intervju som ble vist på TV 2.

Manageren hadde også noen rosende ord å komme med om lagkapteinens glitrende mål.

- Det var flott, veldig flott. Han jobber veldig hardt. Han er fortsatt ung og har mye press på skuldrene sine. Vi prøver å lære ham å takle det, og han blir bare bedre og bedre, sa Klopp.

- Han fikk betalt for det harde arbeidet denne uka med et vidunderlig treff. Jeg er ganske sikker på at det blir vanskelig å score et vakrere mål denne måneden, fortsatte tyskeren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Chelsea-kollega Antonio Conte fastlo at hans lag må lære av måten motstanderen fikk anledning til å score målene på.

- Vi slapp inn to merkelige mål. Vi burde ha skjønt faren, og det gjorde vi ikke. Vi må reflektere nøye over denne kampen, for dette kan ikke gjenta seg, konstaterte italieneren.

Sceneskifte

Dominansen til gjestene roet seg betydelig etter sidebyttet. Og etter en times spill skulle Chelsea få betalt for å beholde ro og tålmodighet i angrep.

Eden Hazard spilte fram til Nemanja Matic på løp inne i Liverpools 16-meter. Fra dødlinja var serberen iskald og ventet ut gjestenes forsøk på blokkere innlegget. Så chippet han ballen inn til en ventende Diego Costa på fire-fem meter.

Chelseas toppscorer styrte ballen videre i mål via James Milner, som forgjeves forsøkte å klarere rett foran målstreken.

Minuttene som fulgte bar preg av at Contes menn hadde funnet ny energi og tro på et comeback. Men Liverpool sto imot det lille grepet Chelsea festet på kampen.

Begrenset med sjanser

Målscorer Costa skjøt rett på Simon Mignolet på den eneste virkelige målsjansen hjemmelaget kom til etter reduseringen.

Liverpool-innbytter Divock Origi fikk en betydelig større mulighet til å nikke inn sin klubbs tredje mål med ti minutter igjen. Spissen headet ned i bakken foran Cortouis på et innlegg fra venstre, men maktet ikke å plassere ballen godt nok.

Like etterpå sendte Antonio Conte inn tre nye spillere på banen i jakten på en utligning. Cesc Fàbregas, Victor Moses og Pedro erstattet henholdsvis Matic, Willian og Oscar.

Dessverre for den ferske Chelsea-manageren ga det ikke uttelling.

Etter også å ha vunnet borte mot Arsenal i ligapremieren, kunne Liverpool reise hjem med en ny sterk borteseier mot et topplag i London.

Scouserne er med det oppe i samme antall poeng som Chelsea etter fem kamper. Begge klubbene har ti poeng før restenav Premier League-lagene spiller sine kamper i den femte runden i helga.