Henry: - Jeg kan ikke si nei til Arsenal

NY ARSENAL-TRENER? Thierry Henry er en av Arsenals største legender. En dag blir han kanskje klubbens trener. FOTO: NTB scanpix

NY ARSENAL-TRENER? Thierry Henry er en av Arsenals største legender. En dag blir han kanskje klubbens trener. FOTO: NTB scanpix Foto: Glyn Kirk (Afp)

Klubblegenden innrømmer at han ønsker å trene Arsenal.

27.02.15 11:06

Etter 3-1-tapet hjemme mot Monaco på onsdag og kun to pokaler siden 2005 (FA-cup 2014 og Community Shield 2014) har det med jevne mellomrom blitt spekulert i manager Arsène Wengers fremtid på Emirates.

Helt siden 1996 har franskmannen sittet som trener for «The Gunners» og det har vært vanskelig å se for seg hvem som skal ta over for mannen som ledet Arsenal til seriegull i 2003/04-sesongen ubeseiret.

Noe av det smarteste Wenger har gjort under perioden som manager var å hente Thierry Henry til klubben og sette ham som toppspiss.

GENIKJØP: Thierry Henry kom til Arsenal fra Juventus i 2009. FOTO: NTB scanpix Foto: Tony Harris (Pa Photos)


Nå kan Henry ta over jobben til Wenger, dersom eller når han forsvinner ifølge Mirror.

Henry er for tiden fotballekspert på Sky Sports, men innrømmer at han ønsker å trene Arsenal en dag, og at han ville tatt jobben dersom han hadde blitt spurt, men Henry sier også at han må lære først.

- Jeg aner ikke hva Arsène (Wenger) vil, eller hvor lenge han blir som trener. Men jeg vil være klar, og være i posisjon, kanskje jeg kan bli manager en dag, fortalte Henry på Jonathan Ross-show som blir sendt denne helgen.

- Å være trener for Arsenal vil være en drøm, men jeg trenger å lære først. Det er det viktigste, fortsetter han.

HTML EMBED

Thierry Henry has returned to #Arsenal as youth team coach.

Et bilde publisert av Thierry Henry (@thierryhenryafc) onsdag 18. Feb.. 2015 PST


Henry skjulte følelsene dårlig da han ble spurt om hva han ville svart dersom han fikk tilbudet om trenerjobben i Arsenal.

- Jeg kunne ikke sagt nei til Arsenal. Så jeg ville sagt ja, det ville vært fantastisk, sier Henry.

Mirror kunne også avsløre tidligere i uken at Henry har blitt tilbudt å starte trenerekarrieren på Arsenals akademi.

Henry snakket også om hvordan det har vært etter at han la opp som spiller etter en lang karriere.

- Jeg la opp som 37-åring. Da hadde jeg spilt i 20 år, noe som er ganske lenge. Jeg visste tiden var inne for å kalle det en dag. Det har vært fantastisk å leve av det du elsker. Jeg trengte ikke stå opp klokken seks for å rekke et tog til jobb. Jeg valgte å spille for Arsenal på grunn av Arsène (Wenger), Ian Wright og drakta.

Henry er blant tidenes spillere i Premier League. Han scoret elleville 174 mål på 254 kamper for Arsenal og vil for alltid ha legendestatus på Emirates, tross han forlot klubben han elsker til fordel for Barcelona i 2007.

Etter et helt ok opphold på Nou Camp, dro Henry til USA og New York Red Bulls. I 2012 retunerte Henry til Arsenal på et låneopphold.

En dag kan Henry retunere som trener.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.