Her avgjør Hazard gigantoppgjøret

AVGJORDE: Chelseas Eden Hazard var det som skilte lagene i målprotokollen etter storkampen på Stamford Bridge.

AVGJORDE: Chelseas Eden Hazard var det som skilte lagene i målprotokollen etter storkampen på Stamford Bridge. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Seiersrekken til Manchester United fikk seg en brå slutt.

18.04.15 21:29

CHELSEA - MAN. UNITED 1-0:

Serieleder Chelsea vant gigantoppgjøret på Stamford Bridge.

Scoring av Eden Hazard like før pause skilte de to storlagene i målprotokollen.

Manchester United hadde en rekke store sjanser til å få med seg poeng fra London, men de rødkledde maktet ikke å lure ballen forbi hjemmelagets sisteskanse.

Dermed øker luken opp til serielederen til elleve poeng.

- Vi trenger poengene, og når de kommer fra lag som er på andre- og tredjeplass hjelper det oss ekstra. I dag vant vi tre poeng, mens en annen tittelutfordrer mistet tre mulige poeng. Vi har fokus på oss selv, og har nå seks kamper igjen å spille og trenger åtte poeng, sier Chelsea-manager Jose Mourinho ifølge BBC.

- Kampen gikk akkurat slik vi ville. Det eneste vi ikke klarte var å drepe kampen med en 2-0-scoring. Vi klarte å få deres viktigste spillere til å «forsvinne». Ingen så dem. De var i lommen vår. Fotball er talent, men strategi er også viktig, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VANT TRENERDUELLEN: Chelsea-manager Jose Mourinho ble gratulert av Manchester United-manager Louis van Gaal etter seieren på Stamford Bridge. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Stor United-sjanse
Det tok ikke mange minutter før den første store sjansen kom i storoppgjøret.

For allerede etter fire minutter fikk Wayne Rooney ballen på 16 meter. United-kapteinen klinket til og lærkula gikk en liten halvmeter til side for stolpen.

Gjestene fortsatte å styre kampen frem til det var spilt en halvtime i London, deretter var det hjemmelagets tur til å vise seg frem.

Iskald Hazard
Like før pause fikk Oscar ballen av Fabregas. Førstnevnte lykkes med et frekt hælspark som gjør at Hazard kommer alene igjennom med David de Gea.

Belgieren gjorde ingen feil mot Uniteds sisteskanse og satt ballen mellom beina på den spanske landslagskeeperen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KUNNE FEIRE: Chelseas Eden Hazard satte inn 1-0-scoringen for Chelsea. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Nære 2-0
Hjemmelaget åpnet best etter pause og i det 54 minutt kommer Didier Drogba seg alene igjennom med David de Gea. Spissen lobben ballen over sisteskansen, men den hadde ikke retning mellom stengene.

På bakre stolpe kom målscorer Hazard på et sugende løp og fikk yttersiden av foten på ballen. Lærkula gikk imidlertid i stolpen og ut, dermed slapp gjestene med skrekken.

Jaktet utligning
United reiste seg raskt og kom seg til flere gode sjanser like etter. Både Luke Shaw, Juan Mata og Rooney kunne utlignet hvis de hadde hatt marginene på sin side.

Også Radamel Falcao kunne tegnet seg på scoringslisten før kampslutt, men angrepsspilleren dunket ballen i krysstanga fra skrått hold.

Dermed endte det med 1-0-seier til serieleder Chelsea.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.