Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Englands VM-tropp

Foto: Peter Byrne (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Roy Hodgson overrasker.

Mandag kom nyheten om at Chelsea-veteran Ashley Cole vrakes fra den engelske VM-troppen, og at han dermed gir seg på landslaget.

Les saken: Vraket til VM - gir seg på landslaget

Britiske medier har utropt Evertons Leighton Baines og Southamptons Luke Shaw til de største kandidatene til å bekle Coles tidligere posisjon i England-forsvaret, og på en pressekonferanse mandag, offentliggjorde Roy Hodgson endelig hvilke 23 spillere som får bli med til Brasil.

Se pressekonferansen nederst i saken!

- Dette er en stor dag for England, stor dag for meg, når vi offentliggjør laget. Det har ikke vært enkle beslutninger, men jeg er fornøyd med troppen. Vi håper at troppen vår vil representere landet vårt på en god måte og ikke svikte på noen måte, sier Roy Hodgson.

Både Baines og unge Shaw har fått plass i troppen, sammen med andre outsidere som Southamptons Rickie Lambert og Evertons Ross Barkley. Manchester Uniteds Michael Carrick er en av dem som har blitt utelatt fra den relativt unge troppen Hodgson har valgt ut, og 32-åringen skriver på Twitter at han er skuffet.

HTML EMBED


Her er Englands tropp til fotball-VM:
Keepere:
Joe Hart, Ben Foster, Fraser Forster
Forsvarsspillere: Glen Johnson, Gary Cahill, Phil Jagielka, Phil Jones, Chris Smalling, Leighton Baines, Luke Shaw
Midtbanespillere: Steven Gerrard, Jordan Henderson, Frank Lampard, Jack Wilshere, Adam Lallana, Raheem Sterling, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Ross Barkley
Spisser: Wayne Rooney, Daniel Sturridge, Danny Welbeck, Rickie Lambert

- Vi kan vinne VM
På spørsmål om dette er en tropp Hodgson tror kan gå helt til topps i VM, mot giganter som Spania og Brasil, er ikke den engelske landslagssjefen i tvil.

- Ja, jeg tror denne troppen kan vinne VM. Ellers er det ingen vits i å reise dit med denne troppen. Men det er tomme ord. Jeg har aldri forstått hvorfor man skal snakke om dette. Jeg er sikker på at mange andre sier det samme. Vi har rett til å være optimistiske, engelskmenn har rett til å være positive og vi skal forsøke å la oss inspirere av det.

Hodgson måtte også svare på hvorfor han har valgt å ta med så mange unge spillere, fremfor de mer rutinerte alternativene.

- De unge spillerne er tatt ut fordi de fortjener å være her og fordi jeg tror de er blant de beste. Ross Barkley er et veldig spennende talent. Hvis han fortsetter som nå, får han en veldig lys framtid.

Møter Suárez i gruppespillet
England har skuffet stort i de siste årenes internasjonale mesterskap, og ikke vært i en semifinale siden de selv var arrangør for EM i 1996.

I Brasil er de plassert i en knalltøff gruppe med Luis Suárez og Uruguay, Italia og Costa Rica.

De tre løvene VM-åpner mot Italia 14. juni.

HTML EMBED


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!