Her er topplagenes «marerittdommere»

KONTROVERSIELL: Mike Dean ble lite populær blant Arsenal-fansen etter de omstridte avgjørelsene under oppgjøret mellom Chelsea og Arsenal.

KONTROVERSIELL: Mike Dean ble lite populær blant Arsenal-fansen etter de omstridte avgjørelsene under oppgjøret mellom Chelsea og Arsenal. Foto: John Walton (Pa Photos / NTB scanpix)

Du kan ha god grunn til å frykte tap med enkelte dommere som kampleder hvor ditt favorittlag spiller.

Er du en av supporterne som ser pessimistisk på vinnersjansene når en spesiell dommer er satt opp til å dømme favorittlaget ditt?

Det kan du ha god grunn til, skal vi tro Independent.

De har publisert en oversikt over hvilken dommer som gir laget ditt «størst vinnersjanse», basert på tall siden 2011/2012-sesongen.

Arsenals «marerittdommer«
Etter skandalekampen mellom Arsenal og Chelsea, hvor Gabriel Paulista ble sendt i dusjen og Diego Costa kun fikk gult kort, raste Arsenal-fansen mot dommer Mike Dean.

Et ras av Arsenal-supportere skrev under på en kampanje for å sørge for at Dean ikke fikk dømme flere av lagets kamper, og ifølge statistikken ville londonklubben hatt større sjanser for å vinne kamper dersom dommeren ikke dømte laget.

Siden 2011 har Arsenal kun vunnet 33,3 prosent av kampene hvor Dean har vært pipeblåseren.

Dersom Jonathan Moss hadde dømt Arsene Wengers mannskap i hver kamp, ville de hatt større muligheter for seier, ifølge statistikken.

Arsenal har nemlig vunnet samtlige kamper som Moss har dømt.

For Manchester City er Neil Swarbrick dommeren som har vært kampleder ved flest seiere. De lyseblå har gått seirende ut av samtlige kamper der Swarbrick har dømt, mens de kun har vunnet 37,5 prosent av kampene hvor Lee Mason har vært kampsjef.

Ny United-favoritt
Hos Manchester United er det Kevin Friend som har gitt best uttelling poengmessig da han har vært kampleder, og han har overtatt stafettpinnen som den dommeren som dømmer ved flest United-seiere etter Howard Webb.

United vant nemlig 61,7 prosent av kampene med Webb som dommer, mens de kun tapte 25,5 prosent av kampene.

«De røde djevlene» har vunnet 90 prosent av kampene med Friend som hovedddommer, mens de kun har gått seirende ut av 36,36 prosent av kampene hvor Andre Marriner har vært pipeblåser.

For Liverpools del kan det se ut til at det lønner seg å ha Craig Pawson som dommer. Merseysideklubben har nemlig gått seirende ut av 80 prosent av oppgjørende hvor Pawson har vært kampleder.

Dersom Neil Swarbrick er satt opp som dommer, er det imidlertid større grunn til å frykte for resultatet. Med Swarbrick som kampleder har Liverpool kun vunnet 28,57 prosent av kampene.

En klubb som imidlertid kan se lyst på oppgjørene hvor Swarbrick er oppsatt som hoveddommer, er Chelsea.

Med Swarbrick som kampleder har londonklubben gått seirende ut av 85,7 prosent av kampene, mens de kun vinner 43,75 prosent av kampene med Martin Atkinson som dommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.