*Nettavisen* Sport.

Her får han drømmetreff

DRØMMETREFF: Her får Steven Gerrard drømmetreff og limer ballen oppe i krysset. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)

Steven Gerrard gjorde som han har gjort så mange ganger før.

26.03.14 23:01

LIVERPOOL - SUNDERLAND 2-1:

Liverpool var storfavoritter foran hjemmemøtet med Sunderland.

Liverpool-fansen har øynet et håp om seriegull i Premier League, etter en meget god sesong.

Brendan Rodgers har virkelig fått sving på sakene i merseysideklubben, og laget kunne klatre helt opp i ryggen på ligaleder Chelsea med seier over Sunderland.

Et vakkert frispark av Steven Gerrard, og en Daniel Sturridge-scoring i andre omgang sikret seieren for Liverpool.

En sen Sunderland-scoring hjalp ikke stort, og Liverpool kunne slippe jubelen løs med sin 2-1-seier.

Unødvendig
Steven Gerrad var lettet over at laget klarte å sikre seg tre poeng.

- Sunderland er ikke et lett lag å spille mot. Vi slipper de unødvendig inn i kampen igjen, og forhåpentligvis vil vi lære av dette inn mot avslutningen av sesongen, sa Gerrard i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Gerrards scoring kom etter et vakkert frispark, og han er glad for at han fikk muligheten av Suarez til å ta frisparket.

- Vanligvis får jeg ikke prøve meg på frispark. Luis Suarez har vært brilliant på dødballer så jeg har latt ham ta de, men av og til forventer keeperen at han skal ta de, og da må vi prøve noe annet, avsluttet han.

Praktscoring

Vertene tok kommandoen fra start og var det beste laget på banen, Luis Suarez og lagkameratene klarte ikke å skape annet enn halvsjanser.

Helt til det 39. spilleminuttet.

Suarez kom seg inn bak Santiago Vergini og ble felt. Dommeren valgte å gi det gule kortet, selv om Liverpool-spillerne mente Vergini var bakerste mann, og burde blitt belønnet med det røde.

Frispark ble det, og Steven Gerrard stilte seg opp i drømmeposisjon.

Fra 20 meter banket midtbane-eleganten inn ballen helt oppe i krysset. En praktscoring av Gerrard!

Heldig scoring
Tre minutter ut i andreomgangen dukket Daniel Sturridge opp. Fra spissen av sekstenmeteren klinte han til ballen, som gikk via Wes Brown og inn bak en utspilt Sunderland-keeper, Vito Mannone.

Sunderland slet med å komme inn igjen i kampen, og det drøyet helt til det 70. minuttet før de fikk sin første store sjanse.

Lee Cattermole klinte til fra 18 meters hold. På helt volley gikk ballen rett i tverrliggeren og ut. Liverpool-keeper Simon Mignolet hadde vært sjanseløs om den ballen hadde sneket seg under treverket.

Minuttet etter var det Sturridges tur til å treffe rammeverket, men heller ikke for Liverpool-spissen endte ballen i nettmaskene.

Kvarteret før full tid dukket Sung-Yeung Ki opp på bakerste stolpe og headet inn en redusering for gjestene.

Nærmere kom aldri Sunderland, og Liverpool sikret seg dermed tre viktige poeng i kampen om seriegullet.

Merseysideklubben er nå ett poeng bak Chelsea som innehar førsteplassen i Premier League, mens Sunderland kjemper under nedrykksstreken i ligaen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag