RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UTVIST: Chelsea-manager José Mourinho ble sendt samme vei som to av sine spillere etter et opptrinn langt ut i overtiden på Villa Park.
UTVIST: Chelsea-manager José Mourinho ble sendt samme vei som to av sine spillere etter et opptrinn langt ut i overtiden på Villa Park. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix

Her koker det over for Mourinho

Sist oppdatert:
- Dommeren nektet å snakke med meg.

ASTON VILLA - CHELSEA 1-0:

Ligaleder Chelsea kom til Villa Park med sikte på å styrke posisjonen på toppen av Premier League-tabellen, men støtte på problemer i Birmingham.

0-1-tap, to røde kort, og en illsint manager som ble sendt på tribunen var fasiten som sto igjen etter lørdagens kveldskamp.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg ble vist bort. Jeg spurte, men dommeren nektet å snakke med meg. Én spiller gjorde en provokasjon mot en av mine. Gabriel Agbonlahor var på benken, han hoppet inn på banen. Han oppførte seg aggressivt, alle løp inn på banen, jeg og assistentene mine. Det var mange folk utpå der, sa José Mourinho til BBC om tumultene i sluttsekundene.

Kampleder Chris Foy får ikke særlig gode skussmål med seg hjem fra Chelseas portugisiske manager etter kampen.

- Kanskje Herr Foy mente jeg var aggressiv. Jeg vet ikke. Det finnes ingen statuer på en fotballkamp, så alle burde vel vært utvist, fortsatte Mourinho syrlig.

- Vi må være veldig uheldige som får en slik dommerprestasjon til. Dette handler ikke om én feil en dommer kan gjøre, en straffe eller en straffe som ikke gis. Dette handler om en prestasjn over 94 minutter.

Gjorde hjemmeleksa
I første halvdel av kampen klarte gjestene knapt å spille seg fram til målsjanser mot et kompakt hjemmelag.

Paul Lamberts Villa-elever hadde gjort hjemmeleksa si, og virket faktisk nærmest et ledermål de første 45 minuttene.

Christian Bentekes avslutning havnet imidlertid utenfor aluminiumsramma bak Petr Cech.

Etter sidebyttet viste Chelsea tegn til at de ville ta over mer av showet, men kmapen tok en ny vending da brasilianske Willian urutinert forsøkte å holde igjen Fabian Delph med armene.

Resultatet ble et gult kort nummer to for den offensive midtbanespilleren, og ti spillere i en halv omgang for Chelsea.

TIL SKAMMEKROKEN: Brasilianske Willian ødela mye for lagkameratene med å bli utvist midtveis i andre omgang.


Ikke alle var like imponert over den dommeravgjørelsen.

- Det er greit å dømme frispark der, men jeg synes ikke det kvalifiserer til gult kort, sa TV 2-ekspert Petter Myhre.

Angrep i undertall
Bortelaget forsøkte likevel å angripe videre for å skaffe seg et ledermål.

Det straffet seg da det gjensto rundt ti minutter av spilletiden.

Villa-innbytter Marc Albrighton kom til et innlegg fra venstre. Ballen traff Delph inne i Chelsea-feltet. Avslutningen med hælen fra sistnevnte var ikke spesielt hard, men snek seg likevel forbi Petr Cech og inn i det lengste hjørnet.

Mot slutten var Villa ved både Benteke og Delph nær ved å doble ledelsen, Skuddet fra belgiske Benteke gikk rett på Cech, mens Delph var uheldig da hans forsøk gikk via en Chelsea-spiller og tverrliggeren før den forsvant ut av banen.

Chelseas største mulighet til å utligne fikk Bentekes landsmann Eden Hazard på et frispark. Men superstjernen skjøt svakt og håpløst utenfor.

På overtid ble kvelden bare enda verre for Mourinho og Chelsea. Ramires fullførte en stempling mot Karim El Ahmadi, og ble belønnet med et fortjent rødt kort.

Dermed ble Ramires utvist for andre sesong på rad i ligaoppgjøret borte mot Aston Villa.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere