RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her redder Arsenal spenningen om gullet

MATCHVINNEREN: Her skyter Aaron Ramsey ballen hardt opp i krysset, og det ene målet sikrer tre poeng for Arsenal mot Burnley.
MATCHVINNEREN: Her skyter Aaron Ramsey ballen hardt opp i krysset, og det ene målet sikrer tre poeng for Arsenal mot Burnley. Foto: Andrew Yates (Reuters)
Sist oppdatert:
Lite fyrverkeri da Burnley ble slått 1-0.

BURNLEY - ARSENAL 0-1:

Arsenal har ikke gitt opp håpet om gullet i årets Premier League-sesong, selv om Chelsea ser uslåelige ut på toppen av tabellen.

For at drømmen skulle holdes ved like, måtte i så fall Burnley slås på Turf Moor lørdag kveld. Men det var en oppgave enklere sagt enn gjort.

Vertene befinner seg nemlig under nedrykksstreken i Premier League, og må kjempe med nebb og klør i hver eneste kamp for å forsøke å fornye kontrakten i den øverste divisjonen.

Men Arsenal gjorde det de trengte, og sikret fornyet gullspenning i Premier League. Aaron Ramseys tidligere scoring var omtrent det eneste å skrive hjem om i en ellers innholdsløs kamp, og Arsenal tok sin åttende strake seier med 1-0 over nedrykkskandidatene.

- Ingen god følelse

- Det var en krigermatch mer enn en kamp med flyt. Burnley er perfekt organisert, og godt nok trent til å holde formasjonen i 90 minutter, sier Arsenal-manager Arsene Wenger, ifølge BBC, etter kampen.

Han avslører at han var i tvil om hvorvidt Arsenal skulle jage 2-0-ledelse eller trygge 1-0-seieren.

- Det er ingen god følelse. Når du ikke får det andre målet er du alltid i fare, men jeg synes vi gjorde nok for å fortjene seieren.

Til tross for åtte strake seiere har Wenger ingen tro på at Arsenal kan frarøve Chelsea gullet - selv om klubben møter nettopp Chelsea hjemme på Emirates Stadium 26. april.

- Jeg tror ikke kampen vår mot Chelsea blir avgjørende. De har to kamper til gode, men vi må bare fortsette. Vi har lovt oss selv å gjøre så godt vi kan frem til sesongen er over, så får vi se hvor vi er da.

Fire forsøk

Kampen på Turf Moor åpnet friskt, og allerede etter fem minutter kom vertene med et skremmeskudd. Sam Vokes ble spilt gjennom på kanten og kom alene mot Arsenal-keeper Ospina, men sistnevnte var raskt ute og fikk blokkert avslutningen.

Tolv minutter var spilt da Arsenal utnyttet en feilpasning i Burnleys bakre ledd.

DUELLER: Mye dueller, men få sjanser. Det var stikkordene for kampen mellom Burnley og Arsenal.

Gjestene fikk slått inn fra venstrekanten, og Arsenal-spillerne sto på rekke og rad for å dytte ballen inn over målstreken. På fjerde forsøk havnet kula hos Aaron Ramsey, som dunket den opp i nettaket til 1-0 for Arsenal.

Sjansefattig

Deretter falt kampen betraktelig i tempo, og Arsenal kontrollerte ledelsen inn til pause.

Men de som hadde håpet på en sjanseorgie etter hvilen, ble skuffet. Arsenal dominerte banespillet, men Burnley forsvarte seg godt. Samtidig trengte nedrykkstruede Burnley en scoring. Den var de ikke særlig nær.

Det var ikke noe fyrverkeri foran noen av målene, og mot slutten av kampen virket Arsenal langt mer interessert i å trygge 1-0-seieren enn å doble ledelsen.

Fire poeng skiller

Trepoengeren betyr at laget nå er fire poeng bak Chelsea, men med to kamper til gode på londonrivalene.

Burnley har to poeng opp til trygg plass. 17.-plassen besettes foreløpig av Hull.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere