*Nettavisen* Sport.

Her skjer det et lite Liverpool-«mirakel»

SJELDENT SYN: Fabio Borini sklir Liverpool i ledelsen på Villa Park. Målet var italienerens første i ligaen denne sesongen. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB Scanpix)

Spisser med målskrekk ordnet ny seier.

17.01.15 19:24

ASTON VILLA - LIVERPOOL 0-2:

Brendan Rodgers ser omsider ut til å ha fått mer sving på angrepsspillet til Liverpool.

Lørdag ble det tre nye poeng på scouserne etter 2-0 på bortebane mot formsvake Aston Villa.

- Vi visste det kom til å bli en vanskelig kamp. Aston Villa er et vanskelig lag å bryte ned, men hele laget presterte veldig jevnt. Vi hadde gode pasninger til tider, og kontringsspillet var veldig godt. Det burde vi kanskje ha utnyttet enda bedre, sier Rodgers etter kampen, ifølge BBC.

- Det var viktig at vi klarte å stå imot da vi ble nødt til å forsvare oss på avgjørende tidspunkter. Vi klarte utfordringen og holdt nullen igjen, fortsetter Liverpool-manageren.

Tidlig vårløsning?

Mens Paul Lamberts Aston Villa sliter voldsomt med å score mål, løsnet det for to av Liverpools utskjelte spisser på Villa Park.

Fabio Borini ga gjestene ledelsen etter forarbeid av Jordan Henderson i første omgang. Målet var hans første i ligaen denne sesongen.

Elleve minutter for full tid ordnet hans erstatter, Rickie Lambert, den andre og betryggende scoringen. Denne gangen var det Raheem Sterling som sto for serveringen.

Heller ikke Rickie Lambert har vært bortskjemt med scoringer i Liverpool-trøya, noe som egentlig har vært gjennomgangsmelodien med alle angriperne i klubben denne sesongen. Men innbytteren fikk ros for innsatsen av manageren etter kampslutt.

- Dette er hans rolle. Rickie Lambert gir alt han har. Som innbytter er han en som kan utgjøre en forskjell, sa Rodgers om veteranen.

Seks uten tap

Med seieren har Liverpool nå vunnet fire og spilt to uavgjort på de seks siste ligakampene.

Etter det forsmedelige tapet for Manchester United før jul, har Brendan Rodgers' menn startet klatringen på tabellen.

Lørdagens seier tok dem forbi West Ham på tabellen. Londonlaget møter Hull på eget gres søndag, og kan ta tilbake sjuendeplassen med seier der.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.