RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her slår Rooney tilbake mot kritikken


SCORET: Wayne Rooney scoret mot Everton.
SCORET: Wayne Rooney scoret mot Everton. Foto: Phil Noble (Reuters)
Sist oppdatert:
Scoret mot gamleklubben.

EVERTON - MANCHESTER UNITED 0-3:

Manchester United har hatt for vane å slite på Goodison Park. På de siste syv oppgjørene mot Everton i Liverpool, har United bare tatt én trepoenger.

Lørdag smalt Louis van Gaal til med tre nye poeng på marerittbanen. Mål av Morgan Schneiderlin, Ander Herrera og Wayne Rooney var nok til å senke Everton på deres egen hjemmebane. Rooney har blitt kritisert for ikke å score nok, og målet mot gamleklubben må ha smakt godt for engelskmannen. Gjestene vant 3-0.

- Vil score mer
Louis van Gaal var mer enn fornøyd med hva laget hans presterte mot Everton, og er glad man raskt fikk slått tilbake etter det ydmykende 3-0-tapet mot Arsenal i forrige serierunde.

- Fantastisk. Jeg er veldig stolt av spillerne. Tapet for Arsenal, og deretter slår vi tilbake med denne prestasjonen? Fantastisk, mener van Gaal i samtale med Sky Sports.

Angående Rooney, som scoret, virket van Gaal lettet. Nå håper han det kan løsne for spissen.

- Jeg brukte mye tid på pressekonferansen til å snakke om å score mål. På grunn av kritikken, er jeg glad Wayne gjorde mål. Jeg tror forrige gang han scoret her var i 2007. Det er sykt! Men nå tror jeg han vil score mye mer fremover, hevder van Gaal.

Midtbanespillerne leverte
Det har vært diskutert i lang tid hvilke midtbanespillere som bør få spille for Manchester United. Lørdag var det Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin og Ander Herrera som ble foretrukket av Louis van Gaal. Det skulle vise seg å være lurt.

I det 18. minutt scoret nemlig Schneiderlin gjestenes første mål. Etter en corner endte ballen opp hos franskmannen, som satt ballen i mål fra kloss hold.

Fire minutter senere var det midtbanekollega Herrera sin tur til å havne i målprotokollen. Spanjolen mottok et innlegg fra Marcos Rojo, og headet ballen enkelt i mål. 2-0 til gjestene.

Våknet
De første førtifem minuttene var det kun de rødkledde som så ut til å ønske å spille fotball. Etter hvilen, derimot, våknet vertene.

Både Romelu Lukaku og James McCarthy hadde store sjanser til å score, men en fantastisk David de Gea sørget for at gjestene fremdeles holdt nullen.

I stedet var det Wayne Rooney som skulle få sin scoring. En vakker kontring endte opp hos Rooney, som fra skrått hold scoret mot klubben han er vokst opp i. Målet var Rooneys første mot Everton siden 2007.

Spissen kunne også ha scoret sitt andre mål for kampen tjue minutter før slutt, men Tim Howard reddet spissens forsøk.

Puster City i nakken
Deretter falt tempoet i kampen noe. Ingen av lagene scoret flere mål, og Louis van Gaal kunne ta med seg tre velfortjente poeng hjem til Manchester.

Hans lag puster nå byrival Manchester City i nakken før neste helgs oppgjør de to klubbene mellom. Everton blir stående på sine 13 poeng, og er åtte poeng bak ledende City.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere