Hevder Liverpool vil kjøpe Benteke

TIL LIVERPOOL? Christian Benteke kan være på vei til Merseyside i sommer.

TIL LIVERPOOL? Christian Benteke kan være på vei til Merseyside i sommer. Foto: Mike Hewitt (Getty Images)

Liverpool jakter ny spiss.

14.07.15 10:20

Liverpool er på jakt etter den 24 år gamle Aston Villa-spilleren, melder ESPN.

Merseyside-klubben er ute etter å forbedre forrige sesongs svake 6. plass, og har lenge vært på jakt etter en ny spiss. Det er ventet at pengene de får for salget av Raheem Sterling skal brukes til å bringe Benteke til Anfield.

Belgieren skal ha vært på radaren til flere av de større Premier League-klubbene de siste sesongene. 13 mål på 29 kamper forrige sesong, ser heller ikke ut til ha dempet interessen.

Ingen Liverpool-spisser har så langt klart å kopiere bragdene til Luis Suarez etter at han forsvant til Barcelona for et år siden, og en rekke engelske medier er tydelige på at Liverpool nå jakter en ny storscorer.

Benteke ser nå ut til å være klubbens førstevalg på overgangsmarkedet.

Belgierens 13 mål, for et Aston Villa lag som kom på 17 plass, er like mange som Sturridge, Borini, Lambert, Balotelli og Coutinho hadde til sammen for Liverpool i fjor.

At forrige sesongs Liverpool-toppscorer Steven Gerrard også har forlatt klubben gjør Bentekes avslutningsferdigheter sårt tiltrengt.

Aston Villa har imidlertid vært tydelig på at de i utgangspunktet ikke ønsker å selge deres målmaskin, men Benteke har en utkjøpsklausul på 32,5 millioner pund.

Skulle riktignok Benteke finne på å bli værende i Birmingham, vil Aston Villa-manager Tim Sherwood kunne danne en spennende angrepsrekke kommende sesong med spillere som Scott Sinclair, Benteke og Gabriel Agbonlahor.

Aston Villa sesongåpner borte mot nyopprykkede Bournemouth den 8. august.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.