*Nettavisen* Sport.

Hevder Solskjær ble truet med sparken i United

- TRUET MED SPARKEN: Roy Keane (t.h.) hevder i sin nye biografi at Ole Gunnar Solskjær (t.v.) ble truet med sparket i Manchester United. Foto: Phil Walter (Pa Photos)

Roy Keane med ny biografi.

06.10.14 19:18

Denne uken kommer tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane ut med sin nye biografi.

I boken forteller han blant annet om diverse krangler i Manchester United, og nevner blant annet en episode som han hevder holdt på å koste Ole Gunnar Solskjær jobben i klubben.

Roy Keane fikk, på grunn av et intervju med Manchester United TV i 2005, kjeft av manager sir Alex Ferguson fordi Keane kritiserte egne lagkamerater etter å ha tapt 4-1 mot Middlesbrough.

Ble aldri vist
Ferguson sørget for at intervjuet aldri ble vist, men Keane måtte likevel forklare seg for sine egne lagkamerater i ettertid.

Ifølge den tidligere kapteinen var det kun keeper Edwin van der Sar, som våget å kritisere ham.

Noe senere ble intervjuet også diskutert på et spillermøte uten Keane til stede.

Ole Gunnar Solskjær og Paul Scholes, skal ifølge Keane, ha valgt å forlate møtet fordi de ikke ønsket å snakke om Keane når han ikke var til stede.

- Truet med sparken
Det skal ikke sir Alex Ferguson ha satt pris på, skriver Keane.

- Ifølge Ole Gunnar, var Rio Ferdinand helt enig med meg om at de spilte dårlig mot Middlesbrough. Alle spillerne begynte å diskutere, men Ole og Paul sa at de ville gå fordi de ikke ønsket å snakke om meg når jeg ikke var til stede. Det synes jeg var bra, de viste meg litt lojalitet, skriver Keane ifølge Daily Express.

- Da Ole reiste seg for å gå fikk han beskjed av manageren at han «ikke skulle følge ham (Paul Scholes)». Ifølge Ole ble han dagen etter kalt inn til Carlos Queiroz (daværende United-assistent) hvor han fikk beskjed om å be manageren om unnskyldning for å forlate rommet, hvis ikke skulle han få sparken, hevder Keane.

Roy Keane fikk 5000 pund i bot for intervjuet han gjorde med klubbens egen TV-kanal.

I biografien som slippes torsdag skriver den tidligere United-kapteinen også om den brutale taklingen på norske Alf Inge Håland i 2001.

Les mer om det her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.