*Nettavisen* Sport.

Høgmo har blitt imponert: - Har flere strenger å spille på

GLEDER SEG: Landslagssjefen ser frem til de to avgjørende playoff-kampene. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Kontinuitet vil prege laguttaket, forklarer Per-Mathias Høgmo.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er glad for den gode formen flere norske landslagsspillere i utlandet viser før de kommende omspillskampene mot Ungarn.

Høgmo og hans mannskap har EM i sikte, men da må først Ungarn slås over to kamper. Landslagssjefen har merket seg at spillere som Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin), Marcus Henriksen (Alkmaar) og Alexander Tettey (Norwich) er i slag om dagen.

- Vi ser at enkelte av våre spillere markerer seg internasjonalt. Da tenker jeg for eksempel på Per, som har fått en sterk posisjon i Hertha, men også på Tettey. Han var kaptein for Norwich sist. De er viktige elementer i vårt unge lag, sa Høgmo til pressen.

- Det betyr også mye at en spiller som Marcus Henriksen presterer. Han står bak det meste av det Alkmaar presterer. Han har en bred kompetanse, la Høgmo til.

Kontinuitet
Høgmo ga også ros til formspillerne i den norske eliteserien. Offensive spillertyper som Strømsgodsets Marcus Pedersen og Moldes Mohamed Elyounoussi har begge vist seg fram den siste tiden. Likevel ville ikke Høgmo si mye om duoens sjanser til en startplass mot Ungarn.

- Kontinuitet vil prege laguttaket vårt. Samtidig gleder jeg meg over at nye spillere banker på og utfordrer. Det gjør at vi har flere strenger å spille på, sa Høgmo.

Landslagssjefen fikk også spørsmål om hvor mye han og resten av trenerteamet kommer til å vektlegge bortemålsregelen i første kamp på Ullevaal torsdag.

- Det er et veldig viktig spørsmål. Jeg er fornøyd med at vi fram til nå har sluppet inn få mål. Det er viktig at vi finner riktig balanse i spillet vårt. Bortemålsregelen gjør jo at man straffes hvis det kommer mål imot på hjemmebane, poengterte Høgmo.

Landslagssjefen humret da han fikk spørsmål om hvor stor risiko det norske laget vil ta offensivt hvis det står 0-0 i det 70. minutt på Ullevaal.

- 0-0 hjemme og 1-1 borte betyr avansement, repliserte en smilende Høgmo.

Høgli tilbake
Backveteranen Tom Høgli er tilbake i troppen etter skade, og nordlendingen satt på benken for FC København i helgen. Høgmo ønsket imidlertid ikke å røpe hvilke tanker han gjør seg om situasjonen på venstre back før omspillskampene.

Høgli har vært fast inventar i lang tid, men etter skaden kom IFK Göteborgs Haitam Alesaami inn som et friskt pust. Sistnevnte gjorde imidlertid en stygg feil i kampen mot Italia i Roma. Feilen førte til mål imot.

- Jeg er veldig glad for å ha Tom Høgli tilbake i troppen. Han gjorde to utmerkede kamper mot Bulgaria og Kroatia sist gang han var inne. Han er meget rutinert, og han har vært en av våre beste spillere, sa Høgmo på spørsmål fra NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.