RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hovland om nedturen: - Jeg blir forbannet

UTE I KULDEN: Even Hovland har vært god for det norske landslaget, men er ute i kulden for klubblaget Nürnberg.
UTE I KULDEN: Even Hovland har vært god for det norske landslaget, men er ute i kulden for klubblaget Nürnberg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men landslagsstopperen mener det ikke er grunn til bekymring.

LILLESTRØM (Nettavisen): Even Hovland (26) har det siste halvåret dannet et solid stopperpar med tidligere Molde-kollega Vegard Forren på det norske herrelandslaget. Siden 0-0-kampen borte mot Aserbajdsjan 12. juni i år, har de to midtstopperne vært landslagssjef Per-Mathias Høgmos førstevalg i den bakre rekken.

Det har ført til at Norge kun har sluppet inn to mål på de siste fem kampene. De scoringene kom i forrige kamp borte mot Italia.

Med en slik positiv statistikk, taler mye for at stopperparet igjen blir å se fra start når Norge møter Ungarn denne uken i de avgjørende playoff-kampene i EM-kvalifiseringen. Men i løpet av oktober har det kommet bekymringsmeldinger fra Tyskland om at Hovland har mistet sin faste plass i Nürnbergs startellever.

Nedturen kom etter at 26-åringen måtte stå over en kamp på grunn av magesjau. Det har ført til at Hovlands reserve er blitt klubbens førstevalg.

Det mener blant andre Bundesliga-ekspert, Eivind Sundet, gir grunn til bekymring.

- Blir forbannet

26-åringen fra Vadheim lover imidlertid at det ikke er noe i veien med formen før Ungarn-kampene, til tross for få kamper for klubblaget den siste tiden.

- På så kort tid har ikke det noe å si. Hadde det vært snakk om et halvt år, hadde det vært noe annet, men nå er det snakk om tre-fire kamper hvor jeg ikke har vært med. Jeg har spilt så mye kamper hittil i år at det ikke har noen betydning, sier Hovland til Nettavisen.

Likevel legger han ikke skjul på at han ikke setter pris på benketilværelsen.

- Jeg blir forbanna. Det er ikke derfor man er der. Man vil spille hvert eneste minutt, men står jeg på og gir alt, så får jeg den muligheten tilbake, forklarer landslagsstopperen.

Han tror han kan være tilbake i startelleveren allerede i første kamp etter landslagspausen.

- Nå ble det, heldigvis for min del, tre baklengs i forrige kamp. Så jeg håper jeg kan være tilbake i laget igjen. Man må bare kjempe for å få muligheten tilbake. Det gjør jeg hver gang på trening, så det er ikke bekymringsverdig, forteller Hovland.

Nå gleder 26-åringen seg til de kommende kampene mot Ungarn.

- Man får det ikke så mye større, det må i så fall være å komme seg til et VM. I landslagssammenheng, så er det mesterskap som gjelder. Nå har vi en god mulighet hvis vi presterer godt nok.

Forren trygg på makkeren

Stoppermakker Vegard Forren tar det helt med ro på Hovlands vegne.

- Jeg tror han er klar, jeg. Han har spilt mye i år og er i god form, sier Forren til Nettavisen.

Sammen har de dannet et tryggere og tryggere norsk forsvar store deler av denne kvaliken. Den gamle Molde-duoen har fungerte strålende.

Og Forren er sikker på at Hovland er klar til dyst i de kommende playoff-kampene.

- Han har spilt mye i år, og det har ikke så mye å si at han ikke har spilt så mye de tre-fire siste kampene. Om han er kvitt sykdommen, er han helt klar. Og det forstår jeg at han har gjort, sier Forren.

Høgmo ikke bekymret

Heller ikke Høgmo bekymrer seg over Hovlands mangel på spilletid den siste tiden inn mot de to avgjørende kampene mot Ungarn.

- Han spilte den første kampen etter Italia. Så hadde han en magesjau som gjorde at han ikke starten den neste, og da gjorde det bra. Det viser bare at den internasjonale konkurransen er beintøff i disse klubbene. Treneren har valgt å fortsette med et lag, men det bekymrer meg ikke på kort sikt. Even har vært veldig god for oss, og har spilt mange kamper over lang tid, sa landslagssjefen da han presenterte troppen mot Ungarn forrige uke.

Norge startet med det samme laget mot både Malta og Italia i de forrige kampene, og skal man tolke Høgmo, blir det trolig ikke mange endringer mot Ungarn.

- Vi har en ellever ganske langt i hodet og vi har hatt en veldig god kontinuitet i laget som vi selvfølgelig bygger videre på, fortalte Høgmo.

Kan bli første mesterskap på 15 år

Skulle Norge slå Ungarn i de to kommende playoff-kampene, vil det være første gang siden EM i 2000 at det norske herrelandslaget i fotball kvalifiserer seg til et sluttspill.

Norge har vært i nærheten av å kvalifisere seg til mesterskap tidligere, men både i 2003 og 2005, kom de til kort i avgjørende playoff-kamper. Da møtte de riktignok Spania og Tsjekkia, som er langt tøffere motstand enn det ungarske landslaget.

Den første playoff-kampen mot Ungarn spilles på Ullevaal Stadion allerede torsdag 12. november klokken 20.45, mens den siste og avgjørende kampen har avspark samme klokkeslett søndag 15. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere