*Nettavisen* Sport.

Høydramatisk avslutning: - United viser styrke

VANT: Manchester United vant 2-1 mot Watford lørdag. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

Seieren så ut til å glippe for Manchester United, men de rødkledde slo tilbake på overtid.

21.11.15 15:58

WATFORD - MAN UTD 1-2:

Manchester United så ut til å sikre seg en 1-0-seier på Vicarage Road lørdag ettermiddag, men fem minutter før slutt utlignet Troy Deeney på straffe for hjemmelaget.

De rødkledde ga imidlertid ikke opp, og på overtid kunne bortefansen slippe jubelen løs da Deeney skled ballen inn i eget mål etter at Bastian Scheweinsteiger hadde forsøkt seg med en avslutning fra skrått hold.

Dermed stakk United av med alle tre poengene i Watford.

TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund lot seg imponere av Uniteds snuoperasjon.

- United viser styrke her, kommenterte Heggelund etter at de rødkledde hadde tatt tilbake ledelsen.

Fornøyd Scheweinsteiger

Scheweinsteiger, som var involvert i det avgjørende målet, var strålende fornøyd etter kampen.

- I fotball så spiller man alltid 90-92 minutter, så man må alltid ha troen. Vi var litt heldige, men vi er veldig godt fornøyd med å få tre poeng, sier tyskeren til BT Sport.

- Tre poeng var veldig viktig for oss. Nå møter vi Leicester i en vanskelig kamp nå i neste serierunde, men hvis vi tar tre poeng også i den kampen, skal vi være veldig fornøyd, sier Scheweinsteiger.

Memphis fra start

Han har foreløpig ikke blitt den suksessen i den røde trøya som mange Manchester United-fans håpet før sesongen, men lørdag fikk Memphis Depay tillit fra start av manager Louis van Gaal.

Og det skulle vise seg å være et lurt trekk av nederlenderen, for Depay brukte ikke mer enn ti minutter på å sende gjestene i ledelsen i Watford. Ander Herrera mottok ballen på høyresiden, før spanjolen la inn i boksen. Der ventet nevnte Depay som enkelt satt inn 1-0 for Manchester United.

Gjestene virket å ha god kontroll på oppgjøret i den første omgangen. Hjemmelaget slet med å skape sjanser mot et United-lag som styrte mye av det som skjedde på Vicarage Road.

22 minutter ut i omgangen fikk imidlertid hjemmelaget en god overgangsmulighet, da Ashley Young mistet ballen på midtbanen. Etienne Capoue tok med seg ballen og stormet mot gjestenes mål, før han sentret til Odion Ighalo. Watford-spissen kom til avslutning, men skuddet var svakt og gikk i nettveggen.

United best før pause

Det var gjestene som var det beste laget før pause, og etter 31 minutter kunne det fort ha stått 2-0 til de rødkledde etter at de kom til en god mulighet på corner. Juan Mata la ballen inn i feltet hvor Bastian Schweinsteiger ventet ved første stolpe. Tyskeren stusset ballen videre mot bakre stolpe, men Troy Deeney fikk klarert ballen før Morgan Schneiderlin fikk satt inn 2-0.

Fem minutter før pause var United farlig frempå igjen. Denne gangen var det Memphis som skapte problemer for Watford da nederlenderen avsluttet fra cirka 18 meter. Skuddet var godt, men Gomes i Watford-målet så ut til å ha brukbar kontroll da han slo ballen ut til corner.

Dermed stod det fortsatt 1-0 til United ved pause.

Strålende av De Gea

Det var United som også kom best i gang i den andre omgangen. Kun et minutter var spilt etter hvilen før Jesse Lingard var farlig frempå for gjestene. United-angriperen kom til en stor mulighet da han ble spilt fri innenfor Watfords sekstenmeter, men fra noe skrått hold klarte ikke United-angriperen å overliste Gomes.

Utover omgangen våknet hjemmelaget og de skulle etter hvert lage flere problemer for gjestene. Lagets første store sjanse kom cirka ti minutter ut i andreomgangen da Deeney fikk avslutte fra 17 meter. Skuddet var knallhardt, men heldigvis for gjestene gikk avslutningen rett på David de Gea.

Etter 71 minutter skapte Watford igjen problemer for gjestene. Almen Abdi kom til en enorm mulighet for hjemmelaget da han avsluttet fra cirka 10 meter etter noe rot i United-boksen. Skuddet så ut til å gå i mål, men spanske De Gea vartet opp med en fantastisk redning og hindret derfor Watford fra å sette inn utligningen.

Fem minutter senere fikk hjemmelaget nok en stor mulighet da Deeney nok en gang fikk muligheten til å avslutte fra en god posisjon. Men som tidligere i omgangen gikk Watford-spillerens avslutning rett på keeper.

Dramatisk avslutning

Hjemmelaget jaget utligningen mot slutten av kampen, og fem minutter før slutt ble det dramatikk på Vicarage Road. Dommeren pekte nemlig på straffemerket etter at han mente Marcos Rojo la Ighalo i bakken inne i sekstenmeteren.

Deeney hadde bommet på sjansene sine tidligere i kampen, men fra ellevemeteren var han trygg og utlignet for hjemmelaget.

Men dramatikken var på ingen måte over. Manchester United hadde ingen planer om å gi opp og jaktet seiersmålet i sluttminuttene.

Og det målet skulle de få.

Etter 90 minutter kom Lingard til avslutning i boksen. Skuddet ble reddet av Gomes, men brasilianeren måtte gi retur. Ballen endte til slutt opp hos Schweinsteiger som via Deeney satte inn seiersmålet.

For Watford klarte ikke kjempe seg tilbake i kampen på overtid, og United-fansen kan dermed juble for tre nye poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag