RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvordan skal denne kabalen gå opp, City?

TANKEVEKKER: Manager Manuel Pellegrini (bak til venstre) har fortsatt Joe Hart og Gaël Clichy tilgjengelig, men ser ut til å miste en rekke andre spillere som har spilt i England siden ungdomsårene.
TANKEVEKKER: Manager Manuel Pellegrini (bak til venstre) har fortsatt Joe Hart og Gaël Clichy tilgjengelig, men ser ut til å miste en rekke andre spillere som har spilt i England siden ungdomsårene. Foto: Peter Byrne (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ligamesteren risikerer engelsk spillerflukt og Champions League-trøbbel.

Nylig ble det klart at Manchester City straffes av Det europeiske fotballforbundet (UEFA) for brudd på Financial Fair Play-reglene.

Straffen innebærer blant annet at den engelske ligamesteren bare får melde på 21 spillere til neste sesongs Champions League, til forskjell fra de vanlige 25.

Likevel ser det ut til at minst tre av klubbens hjemlige spillere får tillatelse til å finne nye arbeidsgivere i løpet av sommermånedene. Ifølge Sky Sports er det ventet at Micah Richards, Scott Sincalir og Jack Rodwell alle forsvinner fra Etihad Stadium.

I tillegg utløper kontraktene til både Gareth Barry og Joleon Lescott denne sommeren. Fem engelskmenn kan dermed være borte fra stallen før neste sesong.

- Milner vil bort
Det spekuleres også i om Englands landslagsspiller James Milner vil komme seg vekk fra Manchester City.

Avisen Sunday People hevder at midtbanemannen, som spilte 34 ligakamper (12 fra start) i Citys gullsesong, ser seg om etter en annen klubb der han kan få mer tillit i førsteoppstillingen.

Reglementet i mesterligaen sier at alle klubbene som fyller opp alle plassene i troppen må ha minst åtte spillere som er fra samme land som laget, eller har spilt minst tre år i alderen 15-21 år innenfor landegrensene.

Dessuten må fire av de åtte være fostret opp i egen klubb. Dersom man melder opp færre egenutviklete spillere, eller spillere som er utviklet i England for øvrig, minker også antallet man kan melde på med tilsvarende.

Her stiller ikke Manchester City spesielt sterkt sammenlignet med mange av konkurrentene.

Nordmannen Eirik Holmen Johansen, som i den norske vårsesongen er på utlån fra City til Sandefjord, er av dem som kvalifiserer såkalt «hjemmeoppfostret». Den 21-årige keeperen ble inkludert i mesterligastallen til de lyseblå ved forrige anledning, mye på grunn av nettopp disse reglene.

Ser på utlendinger
En annen konsekvens av Manchester Citys brudd på FFP-regelene er at klubben må holde utgiftene til spillerinvesteringer på under 49 millioner pund, rundt regnet 490 millioner norske kroner.

På tross av dette ønsker klubben å hente forsterkninger fra utlandet. Tidligere uttalelser fra klubbhold tyder på at man synes engelske spillere er for dyre.

Med Richards, Rodwell, Lescott, og muligens Milner ute av bildet, står City igjen med Joe Hart, Gaël Clichy (spilte ungdomsfotball i Arsenal), Dedryck Boyata og nevnte Eirik Holmen Johansen fra forrige Champions League-tropp som oppfyller kravene til statusen som «hjemmeoppfostret».

Det store spørsmålet blir hvilke av klubbens mange utenlandske stjerner som må holdes utenfor når Pellegrini skal plukke ut 21-mannstroppen til neste Champions League-utgave. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere