RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hvorfor får Balotelli all skylden?

IKKE IMPONERT: Lazar Markovic, Mario Balotelli og Dejan Lovren har ikke fått noen kanonstart i Liverpool. Mario Balotelli får imidlertid klart mest kritikk. Det er det gode grunner til mener ekspertene.
IKKE IMPONERT: Lazar Markovic, Mario Balotelli og Dejan Lovren har ikke fått noen kanonstart i Liverpool. Mario Balotelli får imidlertid klart mest kritikk. Det er det gode grunner til mener ekspertene.
Italieneren er ikke den eneste nyervervelsen som ikke har blomstret.

Mario Balotelli har fått en tung start på sin Liverpool-karriere. På 516 minutter, fordelt på sju kamper, står italieneren fremdeles uten Premier League-mål.

24-åringen er imidlertid ikke den eneste nysigneringen som underpresterer i Liverpool-drakten. Lazar Markovic, Emre Can, Dejan Lovren og Adam Lallana har heller ikke blendet Anfield-publikummet så langt.

Hvorfor er det da slik at Mario Balotelli er mannen alle tar ut sin frustrasjon på? Grunnene er trolig mange. Italieneren har misbrukt gigantsjanser, tilsynelatende yter han ikke 100 prosent, og han blir sammenlignet med Luis Suarez, som hadde en helt fantastisk sesong i fjor.

SKEPTISK: CMore-kommentator Øyvind Johannessen har fulgt Mario Balotellis karriere i Italia og i England. Han er ikke overrasket over at italieneren kritiseres.

Fallhøyden er større
C More-kommentator Øyvind Johannessen har fulgt Balotellis karriere både i Italia og i England i mange år. Han mener det var umulig for spissen å fylle skoene til Suarez.

- Fallhøyden er mye større for Balotelli. Han skal være det nye ikonet og erstatte en mann som tok Liverpool opp til et nivå de ikke har vært siden Fernando Torres var på sitt beste. Med all respekt for de andre nyervervelsene, må jeg si at de ikke har samme stjernestatus, sier Johannessen til Nettavisen.

Allerede før 24-åringen hadde spilt en kamp for Liverpool, uttrykte Johannessen stor skepsis. Han er ikke overrasket over at det ikke har fungert.

-  Da han ble klar lurte jeg fælt på om han egentlig kom til å prestere. Når han var så dårlig over så lang tid i Manchester City og Milan, slet jeg med å se at han ville bli en suksess.

Hvem vil ha ham nå?
Han tror fotballsupporteres dårlig hukommelse er en av grunnene til at forventningene til den tidligere Inter- AC Milan- og Manchester City-spissen er skrudd i taket.

- Når han gjør noe bra, blir det synlig. Folk husker tilbake til forrige EM og husker da de to målene, og det han presterte mot Tyskland. De husker ikke at han ikke presterte et sekund utenom det.

- Han presterer ikke godt nok sammen med andre, og da er det ikke så rart at han blir syndebukken. Det er heller ikke mulig å prestere en sesong som Suarez gjorde i fjor.

- Er det ikke da urettferdig å sammenligne ham med Suarez?

- Det er det, men sånn er det. Det var de skoene og den knaggen som var ledig. Det er både urettferdig og urealistisk.

- Tror du det kan bli aktuelt for Liverpool å selge ham allerede i januar?

- Hvis de klarer å finne kjøpere, da. De står ikke i kø i Italia nå heller. Han fikk sjansen sin i Milan og tok ikke vare på den. Jeg kan ikke se for meg at noen av de beste spanske lagene vil ha ham. Det er ikke bare å selge. Kanskje blir ikke Liverpool kvitt ham.

- Jeg kan ikke se for meg Arsene Wenger røre ham i det hele tatt. Han krysser ikke av i noen av de rette boksene for å bli Arsenal-spiller så lenge han er manager. Jeg synes det var et underlig valg av Liverpool, og noe som tyder på desperasjon etter salget av Suarez.

MYSTISK: Kenneth Fredheim kaller Manchester Uniteds overgangspolitikk for et mysterium.

Kontroversiell figur
Kommentator Kenneth Fredheim mener Liverpools nummer 45 har en holdning som gjør at han lett ender opp som syndebukk blant fansen.

- Han er mildt sagt kontroversiell figur, framstår litt arrogant og med tro på egne ferdigheter. Han har også en bråkete forhistorie, som hefter ved ham, sier Fredheim til Nettavisen.

CMore- og Max-kommentatoren tror nettopp Balotellis store stjernestatus - en som kanskje ikke går overens med det han presterer på banen - er grunnen til at fansen føler seg snytt.

- Jeg tror folk synes det er greit å plassere skylden på ham, når han har den stjernestatusen han har.

Etter ni serierunder ligger Liverpool på sjuendeplass i Premier League. Tirsdag er Swansea motstander i ligacupen, før Newcastle står for tur i Premier League til helgen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere