Torsdag ettermiddag bekrefter Liverpool-legenden at han har spilt sin siste kamp som profesjonell fotballspiller.

TV 2s Premier League-kommentator, Kasper Wikestad, er klar på at karrieren til en av de definitivt største Liverpool-stjernene nå er over.

- Han var på en måte personifiseringen av det leddet mellom by, supportere og klubb - i og med at han var lokal, personlig berørt av Hillsborough-tragedien og han hadde et hjerte og engasjement for klubben som er helt unikt i dagens fotball. Det spørs faktisk om man får se noe sånt igjen, sier Wikestad til Nettavisen.

I løpet av sine over 710 kamper for rødtrøyene fra Merseyside, rakk Gerrard å løfte en rekke trofeer. Den største bragden skjedde i Istanbul i 2005 da Gerrard som kaptein var med på å snu kampen mot AC Milan og til slutt sikre Champions League-trofeet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mangler ligatrofeet

Seriemester i England ble han imidlertid aldri, selv om han var svært nære ved et par anledninger. I 2014 lå Liverpool godt an til å vinne Premier League, men i en avgjørende kamp mot Chelsea falt Gerrard i en duell med Chelsea-angriper Demba Ba som endte opp med å score. Liverpool-kapteinen ble derfor raskt pekt ut som en syndebukk.

Wikestad mener imidlertid at Liverpool skal takke Gerrard for at de i det hele tatt kjempet om ligatrofeet.

- De gangene Liverpool virkelig trengte en leder, så var han den ledertypen som var helt unik. Vi skal ikke glemme hvor mye han betydde før den Demba Ba-skliingen heller. Jeg tror han betød veldig mye i den perioden, forklarer Wikestad.

- Siste av en sånn type rase

Premier League-eksperten mener sjansen er liten for at man vil oppleve en spiller har like mye tilhørighet og som er like trofast til en klubb som det Gerrard har vært for Liverpool.

- Han snakket dialekten til klubben. Det er ganske uvanlig. Han ble der i hele karrieren (med unntak av hans siste år i LA Galaxy). Han var nære en overgang til Chelsea. Han var i en periode ønsket av omtrent alle klubber i hele verden, forteller Wikestad.

- Han valgte likevel å bli i en klubb som ikke hadde vunnet ligaen siden 1990 og som med et par unntak ikke så ut til å kunne gjøre det. Men med han som leder var de fryktelig nære. Det tror jeg er helt unikt. Jeg kan ikke tenke meg at man kan få oppleve det igjen. Det kan selvfølgelig hende, men han var kanskje den siste av en sånn type rase. Det er trist, sier fotballkommentatoren.

Vurderer sine muligheter

Det er nå knyttet spenning til hva Gerrard kommer til å foreta seg etter at han har lagt fotballskoene på hylla. Allerede nå blir det spekulert i om han kommer til å ta seg en trenerjobb.

Selv sier Gerrard at han skal bruke tiden fremover til å vurdere sine alternativer.

- Jeg ser lyst på fremtiden og føler fortsatt at jeg har mye å tilby idretten - uansett i hva slags rolle det blir. Akkurat nå skal jeg ta meg tid til å vurdere en rekke muligheter, og jeg kommer snart til å annonsere hva mitt neste steg i karrieren blir, skriver Gerrard.