*Nettavisen* Sport.

Ighalo sikret Watford-seier over Liverpool

HELT: To mål av Odion Ighalo var med på å senke Liverpool søndag kveld. Foto: Ben Stansall (Afp)

To mål fra den tidligere Lyn-spilleren.

20.12.15 17:03

WATFORD - LIVERPOOL 3-0:

Watford har vært en av de store overaskelsene i Premier League denne sesongen. Superduoen Troy Deeney-Odion Igahlo har terrorisert forsvar hele denne sesongen.

Med Liverpool på besøk så det ut til å fortsette. Med usikre Adam Bogdan som erstatter for en skadet Simon Mignolet var Watford både kompakt i forsvar og gode i angrep.

Dermed kunne de sikre seg en 3-0-seier etter en kontroversiell situasjon inne i boksen i starten av kampen, samt to flotte avslutninger av Odion Ighalo.

Nigerianerens to mål gjør at han nå har scoret i fire på rad. Hans 27 mål i kalenderåret 2015 er også mest av noen annen spiller i de fire øverste ligaene i England.

- Det var en dårlig start på kampen. Selvfølgelig så skal Adam Bogdan holde den første ballen, men han mister den. Etter å ha sett reprisen så skal det avblåses og reaksjonen vår var ikke god. Vi mistet hodet og sluttet å spille fotball, sa en tydelig skuffet Jürgen Klopp til BBC Sport.

- Det var hel feil tidspunkt å gi bort målet, mente keeper Bogdan etter keepertabben i det tredje minutt av kampen.

- Jeg mistet ballen først, hvilket er feil, og jeg tar på meg skylden. Jeg følte at jeg fikk ballen tilbake og den ble sparket ut av hendene mine. Likevel, om jeg tar den først så er det aldri mål, fortalte Adam Bogdan til BBC Sport etter kampen.

Marerittstart

Det skulle ikke ta lang tid før ettermiddagens keeper-klovn gjorde sin entré på Vicarage Road. For etter kun tre minutter svingte Ben Watson inn en corner som Liverpool-keeper Adam Bogdan burde plukket uten store vansker.

Ungareren klarte likevel å miste ballen ned i boksen, for så å fange den igjen, og igjen miste ballen. Da var forsvarsspiller Nathan Aké ikke vond å be og satte enkelt inn 1-0 for hjemmelaget.

Likevel viser reprsiene at Bogdan muligens holdt ballen i fast grep da Aké svingte foten innoover. Hendelsen skjedde uansett såpass fort at dommer Clattenburg kan bli tiligitt for å ikke ha sett feilen.

- Dette er vanskelig å se for Clattenburg. Vanligvis så kan man se på spillerne om det er rett eller gal avgjørelse. Hadde jeg vært keeper og sluppet inn et slik mål så ville jeg ha vært forbanna. Spillerne rundt der burde ummidelbart ha sagt ifra til dommeren som da muligens måtte ha hørt med linjemann, hvilket igjen hadde ledet til en bedre avgjørelse, mente Uwe Rösler i TV2-studioet til pause.

Til tross for glippen var det hverken dommere eller linjemenn som kunne stoppet Odion Igahlo i det 15.minutt. Etter å ha blitt spilt igjennom av Troy Deeney kjempet den tidligere Lyn-spilleren unna Martin Skrtel og sendte ballen i det lengste hjørnet.

Det er nigerianerens ellevte mål i Premier League denne sesongen og Watford ledet 2-0 mot Liverpool. Bortelaget hadde hatt mest ball, men Watford viste seg igjennom som et effektivt angrepslag.

Adam Bogdan passet på at han ikke ble helt glemt og i det 32.minutt kom han rusende ut på en ball som ble spilt inn i boksen. Klok av skade bestemte han seg for å bokse ballen denne gangen. Dessverre for ungareren spratt den i en Liverpool-spiller og landet død foran Ighalo. Bare flaks gjorde at nigerianeren ikke satte sitt tolvte mål for sesongen.

Bogdan rettet opp noe av inntrykket på en flott inngripen like etter, etterfulgt av en flott redning på nærmeste stolpe i det 42.minutt da Watson igjen slo en god corner.

Likevel gikk lagene til pausene på stillingen 2-0 til hjemmelaget.

Ujevnt

Begge lag slet med å finne hull i motstanderens forsvar. Der Liverpool jobbet opp gode angrep, løste Watford det ofte med en god gammeldags klarering. Alberto Moreno kom nær tidlig i andre omgang, men hans avslutning smalt i nettveggen.

Adam Bogdan skulle omsider få sin revansj mot Watford og Ighalo. I det 63.minutt ble spissen spilt igjennomalene mot ungareren etter at Sakho falt. Med hele målet å sikte på, møtte Igahlo en ungarsk vegg i Bogdan. Skuddet ble imponerende slått over mål av Liverpool-keeperen.

Liverpool gav seg ikke og i det 66.minutt fant Coutinho Liverpool-kaptein Jordan Henderson inne i boksen. Han fikk ballen på halvsprett og hamret til mot Heurelho Gomes i Watford-buret. Brasilianeren vartet opp med en flott redning for hjemmelaget.

Gomes måtte igjen ut og kontrollere da Emre Can plukket opp en dårlig klarering i det 72.minutt. Skuddet var godt, men gikk rett på den brasilianske keeperen som enkelt kunne slå til corner.

Ighalo sikrer seieren

Men Vicarage Road styres kun av én mann om dagen. Etter å ha sust forbi flere spillere la Igahlo ut til innbytter Behrami. Innlegget var presist og Igahlo stupte inn sitt andre for kveld, og tolvte i ligaen denne sesongen. 3-0 til hjemmelaget.

Liverpool trøkket på for en redusering med offensive bytter som Christian Benteke og Jordon Ibe, men det ville seg rett og slett ikke for de røde i dag. Dermed har det nå gått tre kamper siden sist seier i ligaen for Jürgen Klopps mannskap.

Dermed blir de værende på 9.plass før Premier League går inn i det hektiske juleprogrammet. Watford på sin side ligger på en meget imponerende 7.plass, kun ett poeng bak Champions League-plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag