*Nettavisen* Sport.

Ikke bra nok for engelskmennene

IKKE GODT NOK: Engelskmennene vil ikke tillate bruk av kunstgress i League 1 og Leauge 2. I Tippeligaen er Odd (bildet) bare ett av flere lag som bruker underlaget på hjemmearenaen. Foto: Imago/digitalsport

Vil fortsette å nekte bruk av kunstgress.

Over halvparten av de norske Tippeliga-klubbene har nå fått kunstgress på deres hjemmearenaer.

Men i England vegrer de seg fortsatt fra å benytte seg av det kunstige underlaget.

I nesten 20 år har kunstgress vært bannlyst fra profesjonell fotball i England på grunn av blant annet frykt for skader.

34 mot 34
Denne uken var det imidlertid ventet at bruken av tredjegenerasjons kunstgress ville bli tillatt på nivå tre og fire i det engelske ligasystemet.

Utviklingen av kunstgress har endret seg stort siden klubber som Queens Park Rangers og Oldham prøvde ut underlaget på 80-tallet, men etter avstemningen denne uken ble det klart at klubbene fortsatt står splittet i synet på bruken av underlaget.

34 klubber stemte for bruk av kunstgress, mens 34 klubber stemte imot. Fire klubber avstod fra å stemme. Det betyr at ligaen ikke vil foreta seg noen endringer.

- Vil vite mer
Shaun Harvey, direktør for Football League, forteller nå at avstemningen viser at de engelske klubbene fortsatt ikke er klare for å bruke det kunstige underlaget.

- Avstemningen viser det fortsatt er delte meninger om temaet, noe det også er i fotballverden. Den viser at klubbene fortsatt ønsker å vite mer om det å spille på en kunstig underlag før de vil ta det i bruk, sier Harvey i en uttalelse på ligaens hjemmeside.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.