*Nettavisen* Sport.

Johansen om kameratens Celtic-stikk: - Det må han stå for selv

SKRYTER AV VAN DIJK: Stefan Johansen er imponert over tidligere lagkamerat Virgil van Dijk. Foto: (NTB Scanpix / Getty Images)

Den norske landslagsspilleren er lite villig til å kommentere Virgil Van Dijks uttalelser om gamleklubben.

LILLESTRØM (Nettavisen): Tidligere Celtic-stopper Virgil van Dijk har måttet tåle kritikk etter at han nylig kom med et stikk mot sin tidligere arbeidsgiver og skotsk fotball.

Nederlenderen ble i sommer solgt til Premier League-klubben Southampton og skal vi tro Van Dijk angrer han ikke på det.

- Jeg har lært mer på fem kamper i Premier League enn jeg gjorde på to år i Celtic, sier han ifølge den nederlandske nettsiden NU sport.

Celtic-spiller Stefan Johansen (24) forteller at han er en god venn av Van Dijk og er lite lysten på å si hva han mener om uttalelsene til kameraten når Nettavisen spør han om hva han synes om kommentaren.

- Virgil er en av de beste kompisene jeg hadde i Celtic, så jeg vet ikke om jeg vil kommentere det. Han har sagt det og jeg vet ikke om jeg skal blande meg opp i det, sier Johansen til Nettavisen.

- Jeg traff ham i London for to uker siden. Da pratet vi mye om hvordan han hadde det. Det virker som han trives, men de uttalelsene må han stå for selv, forteller 24-åringen.

- Ingen sinnssyk forskjell

Men selv om den norske landslagsspilleren ikke vil kommentere saken, virker han ikke å ha helt samme oppfatning om nivået i Skottland som sin tidligere lagkamerat. Johansen viser til flere spillere som har klart seg godt på øverste nivå i England etter overgang fra den skotske storklubben.

- Fraser Forster dro og tok nivået, Victor Wanyama er en solid spiller i Premier League og Virgil (Van Dijk) var jeg aldri i tvil om at kom til å lykkes. Så sinnssyk stor nivåforskjell tror jeg ikke det er, men det er kanskje litt jevnere i Premier League og så er det mange verdensstjerner der som hever nivået. Det er kanskje der hovedforskjellen ligger, forklarer Johansen.

Nordmannen sier han er veldig glad for at Van Dijk nå har suksess i Southampton, men vil ikke si noe om sin egen fremtid.

- Virgil er i Southampton nå og er sikkert utrolig glad for å få sjansen til å spille i Premier League. Jeg tror han trivdes i Celtic også, men han synes det sikkert var greit å prøve det neste steget, sier Johansen som er imponert over hvordan nederlenderen har taklet nivået.

- Har han klart å trigge deg til å prøve det neste steget?

- Det er ikke noe jeg vil kommentere. Jeg har ett og et halvt år igjen av kontrakten min med Celtic, så får vi se hva som skjer.

Vondt i nakken

Mens Van Dijk er blitt tatt ut i Nederlands landslagstropp håper Johansen på å bli frisk nok til å spille for Norge mot Malta førstkommende lørdag.

Nordmannen har den siste tiden slitt med smerter i nakken, men gjennomførte en rolig treningsøkt onsdag.

- Jeg kjente at det var litt stivt, men vi får bare ta det litt dag for dag. Jeg er selvfølgelig optimist med tanke på Malta-kampen, så får vi se om jeg får noen reaksjon fordi jeg trente i dag. Vi får krysse fingrene for at det blir bedre i morgen, sier Johansen.

Norge ligger for øyeblikket på 2. plass i deres EM-kvalifiseringsgruppe. Vinner det norske landslaget de kommende kampene mot Malta og Italia vil Norge være kvalifisert for det første mesterskapet siden 2000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag