Chelsea har sikret seg midtbaneprofilen Jorginho (26) fra Napoli. Det bekreftes på londonklubbens nettsted lørdag.

Jorginho har undertegnet en femårsavtale på Stamford Bridge. Den defensive midtbanespilleren skal spille med draktnummer 5 hos blåtrøyene.

- Jeg er i ekstase over å være her i Chelsea. Det er ikke lett å bli en del av et såpass stort lag, så jeg er veldig, veldig glad. Jeg er spent på det å spille i en så intens liga, og for et lag som gjør alt for å spille godt og vinne, uttaler hovedpersonen i en pressemelding.

Som Napoli-profil var Jorginho forrige sesong den enkeltspilleren som hadde flest ballberøringer av samtlige spillere i de fem best ansette ligaene i Europa.

Med på flyttelasset

Italieneren følger rett etter den tidligere Napoli-treneren Maurizio Sarri, som ble presentert som Chelseas nye manager tidligere lørdag.

Jorginho har vær i søkelyset til flere andre storklubber i lang tid. Mest av alt er det blitt snakket om en overgang til Premier League-mester Manchester City. Men nå har 26-åringen altså valgt et annet engelsk lag.

Overgangssummen Chelsea punger ut for Jorginho blir ikke oppgitt, men det antas at londonlaget betaler Napoli en samlet sum for tjenestene til Jorginho og Sarri. Sistnevnte ble sparket fra Naplois trenerverv i mai, men var formelt sett fortsatt under kontrakt med søritalienerne.

Les mer: Maurizio Sarri tar over Chelsea

Chelsea: - Vi er overbevist

Klubbdirektør Marina Granovskaja og Chelsea legger ikke skjul på begeistringen over å ha sikret seg Jorginho.

- Vi er storfornøyd med at Jorginho har valgt Chelsea. Han er en av de mest ettertraktede midtbanespillerne i Europa, og kommer til å bli et viktig medlem i spillergruppa. Han har vist kvalitetetene sine under Maurizio Sarri, og vi er overbevist om at signeringen av ham kommer til å hjelpe oss til mer suksess på Stamford Bridge, sier Granovskaja i forbindelse med overgangen.

Jorginho spiller for Italias landslag, men er født i Brasil. 26-åringen har dog spilt hele fotballkarrieren i italiensk fotball, og var ungdomsspiller i Verona.

Landslagsdebuten for Italia kom i mars 2016, og Jorginho har totalt spilt åtte kamper for støvellandet.