Joshua King imponerte kun få dager etter at han ble vraket fra landslaget

GOD: Joshua King spilte en god kamp for Bournemouth lørdag.

GOD: Joshua King spilte en god kamp for Bournemouth lørdag. Foto: Matthew Childs (Reuters)

Men det holdt likevel ikke til seier for Bournemouth mot Newcastle.

07.11.15 17:05

BOURNEMOUTH - NEWCASTLE 0-1:

Bournemouth, med en god Joshua King i spissen, imponerte mot Newcastle lørdag ettermiddag, men gjestene fra nord var langt mer effektive og stakk av med samtlige tre poeng på Vitality Stadium med en heldig 1-0-seier.

Ayoze Perez scoret kampens eneste mål midtveis i førsteomgangen på én av de få mulighetene Newcastle skapte.

Men det var Bournemouth som vant sjansestatistikken klart og Joshua King stod for flere av mulighetene.

King fikk den skuffende beskjeden fra landslagssjef Per-Mathias Høgmo denne uken om at han ikke er med i den norske troppen som skal møte Ungarn kommende uke i de avgjørende playoff-kampene i EM-kvalifiseringen.

Ekspertene uenige om landslagsuttak

Lørdag viste spissen at det kan ha vært en feil avgjørelse av Høgmo, det synes i hvert fall fotballekspertene Simen Stamsø Møller og Jesper Mathisen.

Stamsø Møller var blant de som lot seg imponere av nordmannen mot Newcastle og sier i TV 2 sitt Premier League-studio etter kampen at han synes Høgmo har bommet med uttaket.

- Det kan jeg begrunne med at man trenger en sånn type som gjør mye ut av seg. Nå er det 180 minutter man skal spille mot Ungarn og hvis det ikke stemmer for Søderlund, Pedersen og disse type spillerne, så må man se på benken å finne en man som kan tilføre noe helt annet enn hva de tilfører, sier Stamsø Møller.

- Joshua King med sin tilstedeværelse hindrer det andre laget med å bygge opp et spill hvis han er så «på» som han er i dag. Det er man litt redd for at Norge kommer til å savne, forklarer TV 2-eksperten.

Start-spiller og fotballekspert Jesper Mathisen virket også å være imponert over King som han mener burde ha vært med i Høgmos tropp.

På Twitter kom han med flere argumenter for at Bournemouth-spissen er et bedre alternativ enn flere av de spillerne den norske landslagssjefen har tatt ut.


En som imidlertid ikke er enig med sine kolleger i TV 2, er tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt. Han mener King ikke scorer nok mål.

- Hvis man spiller spiss, så må man score mål. Jeg tror Joshua King har en lang vei tilbake hvis han ikke begynner å score mål. Det er til syvende og sist det man blir målt på. Og hvis han skulle rykke ned med Bournemouth er han sjanseløs til å finne seg en ny Premier League-klubb hvis han ikke kan vise til en bedre statistikk, forklarer Thorstvedt etter kampen.

King fra start

Med landslagsvrakingen i bakhodet, var det nok gledelig for nordmannen å få starte på topp for Bournemouth i lørdagens hjemmekamp mot Newcastle.

Og King brukte ikke lang tid på å markere seg. Kun fire minutter var spilt da spissen dro med seg ballen innover i feltet og avsluttet hardt fra noe skrå vinkel. Skuddet var godt, men Rob Elliot i Newcastle-målet fikk slått ballen til corner.

Etter 13 minutter skapte King igjen problemer for Newcastle-forsvaret da han forsøkte å ta med seg ballen inn i boksen nede ved dødlinjen, men Bournemouth-spissen ble stoppet av armen til Fabricio Coloccini. Likevel valgte dommeren å vinke spillere videre til tross for protester fra King og hans lagkamerater som mente det var straffe.

Bournemouth ga imidlertid ikke opp og skapte flere muligheter utover omgangen, og Joshua King var involvert i mye av det som skjedde for hjemmelaget.

Gjestene fra Newcastle slet stort på Vitality Stadium lørdag ettermiddagen, men til tross for svært skuffende spill, var det bortefansen som kunne strekke armene i været 26. minutter ut i oppgjøret.

For på lagets første sjanse satte Ayoze Perez inn 1-0 for Newcastle. Scoringen kom etter en flott angrep av gjestene. Georginio Wijnaldum driblet seg forbi en Bournemouth-spiller, før han sendte ballen videre til Perez. Sistnevnte avsluttet hardt og banket ballen via keeper og i mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET: Ayoze Perez kunne juble etter å ha satt inn 1-0 for Newcastle mot Bournemouth lørdag. Foto: Suzanne Plunkett (Reuters)

Mer skapte ikke Newcastle før pause, for i stedet var det hjemmelaget som fortsatte presset, men ballen ville ikke i mål for Bournemouth. Til tross for at sjansestatistikken viste 12-1 stod det altså 1-0 til gjestene etter de første 45 minuttene.

Enorme muligheter

Det var altså Bournemouth som dominerte i førsteomgangen på Vitality Stadium, og dominansen ble ikke noe særlig svekket etter hvilen.

Kun et minutt var spilt av andreomgangen da hjemmelaget kom til en stor mulighet. Adam Smith la ballen inn fra kanten og fant lagkamerat Matt Ritchie inne i feltet som headet mot mål. Avslutningen var god, men Rob Elliot vartet opp med en ny god redning og fikk slått ballen over mål.

Slik fortsatte også den andre omgangen, med flere gode muligheter til hjemmelaget, men ballen ville ikke i mål.

Utover omgangen ble King som hadde en god førsteomgang noe mer usynlig og etter 72 minutter ble nordmannen byttet ut til fortjent applaus fra hjemmefansen.

Mot slutten av kampen bølget spillet litt mer frem og tilbake og syv minutter før full tid var Coloccini nær scoring for gjestene da han kom til en mulighet på hode like foran mål, men avslutningen gikk like over.

Hjemmelaget så etterhvert noe mer slitne ut og klarte til fansens frustrasjon ikke å få inn den viktige utligningen. Dermed stakk Newcastle av med en meget heldig, men også vært viktig seier i Sør-England lørdag.


Se siste episode av Tippemagasinet under:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=326mk6lGADSPjeZrN8itmHv4QHXK9wVBliUz96CVmE-i6QditACXzs_8P3CLCzM-JRnSbhjXwFgrFJVN4kgXJODKwOJ30PHb&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.