Jubileumsmål forlenget Arsenals seiersrekke

2000 MÅL: Olivier Giroud fikk æren av å score Arsenals mål nummer 2000 under Arsene Wenger.

2000 MÅL: Olivier Giroud fikk æren av å score Arsenals mål nummer 2000 under Arsene Wenger. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

To franskmenn sørget for tre nye poeng for Arsenal.

31.10.15 18:48

SWANSEA - ARSENAL 0-3:

Før lørdagens kamp mot Swansea, hadde Arsenal under Arsene Wengers ledelse scoret 1999 mål. Olivier Giroud fikk æren av å score lagets mål nummer 2000 med franskmannen som sjef.

Målet var også, sammen med Laurent Koscielny og Joel Campbells mål, nok til å forlenge Arsenals seiersrekke i Premier League til fem kamper. Arsenal slo Swansea 3-0.

- Viser at vi har forbedret oss
Wenger likte godt det han så av sine menn, lørdag. Det at man vinner så komfortabelt borte mot Swansea, er et styrketegn, mener han.

- De tok seks poeng fra oss forrige sesong. Dette viser at vi har forbedret oss. Etter at vi scoret var det bare et lag på banen. Da visste vi at vi skulle vinne, sier Wenger ifølge BBC etter kampen.

Manageren mener at Olivier Giroud viser at han er en spiss av topp, topp klasse for tiden.

- Det er dette vi ønsker av han. Jo mindre vi snakker, og jo mer vi spiller, jo bedre spiller vi. Å score er Girouds jobb, og det gjør han nå, forteller Arsenal-sjefen.

Skader
I midtuken tapte et ungt Arsenal-lag hele 0-3 for Sheffield Wednesday. I tillegg ble både Alex Oxlade-Chamberlain og Theo Walcott skadet. Ingen av de var dermed med i lørdagens kamp.

Da fikk i stedet Olivier Giroud sjansen til å starte på topp for rødtrøyene.

Etter å ha brent en kjempesjanse i den første omgangen, takket den storvokste spissen for tilliten like etter pause. En utoverskrudd corner fra Mezut Özil havnet på hodet til Giroud. Franskmannen headet Arsenal opp i føringen.

TABBE: Lukasz Fabianski tabbet seg ut mot Arsenal. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Özil involvert
20 minutter før slutt, var Mezut Özil frampå igjen. Tyskeren har vært stor for Arsenal denne sesongen. Han la ballen inn i feltet. Der glapp Lukasz Fabianski ballen rett ned i beina på Laurent Koscielny. Den franske midtbanespilleren hadde dermed en enkel jobb med å doble gjestenes ledelse.

Fem minutter senere var det Joel Campbell som sa takk for en sjelden mulighet fra start for Arsene Wengers klubb. Et innlegg fra nevnte Özil gikk gjennom hele feltet, og havnet i beina på Campbell.
Vingen gjorde ingen feil, og la på til 3-0 for Arsenal.

Det ble ikke fler mål, lørdag, og Wenger kunne juble for tre poeng.

Drømmer om gull
Arsenal har åpnet sesongen 2015-16 på en veldig god måte. Laget ligger på andreplass i Premier League, kun på målforskjell bak Manchester City.

25 poeng på elleve kamper gjør at londonerne drømmer om ligagull i det fjerne, når Tottenham og West Bromwich er lagets neste motstandere i Premier League. Før den tid skal klubben spille mot Bayern München i Champions League.

Swansea blir stående på 13 poeng i Premier League, og befinner seg på nedre halvdel. De møter Norwich i neste kamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.