RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TROEN PÅ MARTIAL: Mikael Silvestre sier at han tror Martial vil blomstre igjen for Manchester United denne sesongen.
TROEN PÅ MARTIAL: Mikael Silvestre sier at han tror Martial vil blomstre igjen for Manchester United denne sesongen. Foto: Oli Scarff (AFP)

Kan blomstre etter Zlatan-exit: - Kan være skremmende for yngre spillere

Mikael Silvestre tror Anthony Marital kan blomstre i Manchester United etter at Zlatan Ibrahimovic ble frigitt av klubben.

Den unge franskmannen var Uniteds toppscorer med 17 mål i sin første sesong i Premier League. Martial ble tidenes dyreste tenåring da han valgte å forlate Monaco til fordel for Manchester-klubben før 2015/16-sesongen.

Martial har hatt det vanskelig i Jose Mourinhos første sesong i United. 21-åringen likte blant annet dårlig at han måtte gi fra seg trøye nummer 9 til Zlatan Ibrahimovic. I tillegg måtte Martial finne seg i å spille på vingen for å gjøre plass til supersvensken. Som følger av dette ble det bare åtte mål i hans andre sesong, og det ble flittig diskutert om hans fremtid i klubben.

Det at Ibrahimovic ikke lenger har kontrakt med United kan være godt nytt for Martial. Det mener i hvert fall tidligere Manchester United-profil Mikael Silvestre.

GLANSDAGENE: Mikael Silvestre spilte i sine glansdager sammen med Cristiano Ronaldo i Manchester United.

- Zlatan sin aura var så stor. Hans karakter, ego og hva han spredde rundt seg kunne nok tidvis være skremmende for de yngre spillerne. Men det gir deg også et eksempel til etterfølge, sier Silvestre ifølge Daily Mail.

Silvestre, som vant fire Premier League-titler under sine ni år i Manchester United, verdsetter innsatsen til Ibrahimovic i forrige sesong. Han tror at svenskens skade har gitt Martial muligheten til å komme tilbake til sitt beste.

- Må score mer

39-åringen mener at de yngre spillerne, inkuldert franskmannen, må score flere mål for å løfte presset bort fra nysigneringen Romelu Lukaku.

RIS ELLER ROS: Silvestre er usikker på om Martial trenger ris eller ros fra Mourinho.

Om Mouhrinhos kritikk sier han at han ikke kjenner Martial så godt, og vet ikke om spilleren trenger tøffere tilbakemeldinger eller mer ros fra den portiguiske manageren. Han mener det viktigste er at unge spillere får høre sannheten av manageren, så de kan jobbe enda hardere på trening dagen etter.

Silvestre sier at han er håpefull over fremtiden til Martial.

- Det var snakk på at han skulle forlate klubben, men da sa han at han skulle bli og bli en bedre spiller her. Det viser hva slags karakter og hvilken person han er.

Franske delikatesser

39-åringen ble spurt om han mente Martial var på nivå med Monacos Kylian Mbappe, Europas mest ettertraktede angrepsspiller.

- Definivt. Hver gang han rører ballen, selv på trening, så kan du se at forsvarerne ikke kaster seg inn i duellene. De vet at han kan gå både til høyre og til venstre. I tillegg til at han kan runde deg med farten sin, sier Silvestre til Daily Mail.

Han trekker frem den unge franske delegasjonen på landslaget, og sier at det er mange om beinet. Silvestre nevner at de har Martial, Mbappe, Lemar, Coman og Dembele. Han sier det må gi Frankrike-trener Didier Deschamps hodepine.

Silvestre støtter også Manchester Uniteds franske stjerne Paul Pogba, og tror at han kan få et godt forhold til sin gode venn Lukaku på banen.

GODE VENNER: To gode venner som nå blir lagkamerater i United. 

- Han gjorde det bra, og nå skal jeg fortelle hvorfor: Han kom etter en lang sesong hos Juventus, spilte EM for Frankrike og ble skadet, så han måtte ta igjen resten av troppen.

Den tidligere franske storspilleren legger ikke skjul på at overgangssummen la et ekstra stort press på Pogba, og trekker blant annet frem at han hadde elleve skudd i metallet i årets sesong.

- Det er rom for forbedringer, fordi vi har ikke sett han på sitt beste enda, som i Juventus. Jeg tror og håper at med en god hvile og en god sesongoppkjøring med laget, vil han ha en enda bedre sesong, sier Silvestre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere