RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ennå har han ikke spilt en eneste landskamp, men Harry Kane er sikret mye av oppmerksomheten dersom han kommer på banen i fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Litauen.
Ennå har han ikke spilt en eneste landskamp, men Harry Kane er sikret mye av oppmerksomheten dersom han kommer på banen i fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Litauen. Foto: Carl Recine (Reuters)

Kane-feber før landskamp: - Hele landet er opprømt

Ennå har han ikke spilt en eneste landskamp, men Harry Kane er sikret mye av oppmerksomheten dersom han kommer på banen i fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Litauen.

Etter 29 mål for Tottenham så langt denne sesongen ligger alt til rette for at 21-åringen får England-debuten på Wembley. Kane tør neppe å spå det selv, men trolig er han tiltenkt en rolle i den første seniorkampen mellom de to landene noensinne.

– Hele landet er opprømt. Utviklingen hans har vært fantastisk, sa landslagssjef Roy Hodgson etter en trening denne uken.

Han har måttet leve med et økt trykk etter at han plukket Kane med i England-troppen for første gang.

– Det ville har vært en mye større overraskelse om han ikke ble valgt enn at han ble det. Han fortjener sjansen, og vi er glade for at han er med oss, fortsetter Hodgson.

Hel ved

Selv var Tottenham-spissen både begeistret og overrasket over landslagsuttaket. Han feiret med hattrick i 4-3-seieren over Leicester sist helg.

– Det var et utrolig øyeblikk, en ære å bli tatt ut og noe jeg har drømt om siden jeg var et barn. Da jeg fikk beskjeden om at jeg var inne, ble jeg full av glede, sa Kane.

Lagkameratene tror ikke det blir noe problem for den relativt unge angriperen å takle presset det er å spille med England-logoen på brystet.

– Etter hvert som søkelyset på Harry har økt, virker det som han bare har vokst. Prestasjonene hans er blitt bedre og bedre. Han ser ut som «the real deal», og jeg er sikker på at han har en stor, stor framtid foran seg, sier Manchester Uniteds rutinerte midtbanemann Michael Carrick.

Klar ledelse

Det handler ikke bare om Harry Kane på Wembley fredag kveld, men også om tre poeng. Selv om England har fire strake seirer i EM-kvalifiseringen, og Litauen bør være en overkommelig motstander, advarer Hodgson mot å ta for lett på oppgavene som venter.

– Du er alltid fornøyd når du vinner, men jeg tror også vi skal prøve å holde beina på bakken.

– Vi har fått nyte godt av en gruppe som ikke er blant de tøffeste. Men det kommer mange veldig, veldig mange kamper framover, og vi innser også at den virkelige dommen over alt vi gjør i øyeblikket kommer først i 2016, sier landslagssjefen.

Hans lag topper gruppe E med tolv poeng. Slovenia, Sveits og Litauen har seks. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere