RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Keane: - Det folk sier stemmer ikke

- IKKE KONTROVERSIELL: Roy Keane slår tilbake mot fordommene.
- IKKE KONTROVERSIELL: Roy Keane slår tilbake mot fordommene. Foto: David Davies
Den nye Villa-assistenten med klar tale.

Roy Keane er tilbake i Premier League. Den tidligere United-profilen har hatt en seks års pause fra balløyas gjeveste divisjon, og nå gleder han seg til å ta fatt på oppgavene i Aston Villa.

Keane, som til stadighet befinner seg i kontroversenes sentrum, er imidlertid ute etter å ta livet av noe han mener er urettferdige fordommer mot ham.

42-åringen understreker at han ikke er konfliktsøkende, til tross for utallige uheldige episoder i løpet av karrieren, som både spiller og manager.

- Det folk sier om mine holdninger på treningsfeltet, stemmer ikke. Det er ikke sant at jeg liker å konfrontere folk og skape konflikter. Jeg håper spillerne i Aston Villa gleder seg til å jobbe med meg, sier Keane ifølge The Mirror.

Sunderland-jobb
Keanes forrige opphold i Premier League ble brått avsluttet, etter at hans røffe lederstil sørget for slitasje i Sunderlands spillergruppe. Iren ble avskjediget som Sunderland-manager etter en rekke svake resultater, og ifølge engelsk presse, feiret flere av spillerne hans avgang.

Keane er også kjent for å ha kvestet Alf-Inge Håland med en av fotballhistoriens styggeste taklinger.

Etter å ha innrømmet at han gjorde det med overlegg i sin selvbiografi, fikk han åtte kampers karantene samt en bot på omlag 50 000 kroner.

Fikk sparken i United
I Manchester United er han fremdeles en helt, men ble sparket ut av klubben av sir Alex Ferguson i 2005, etter å ha satt spørsmålstegn ved hans taktiske tilnærming. De to er fortsatt alt annet enn perlevenner.

Likevel synes han at ryktet han har fått, er urettferdig.

- Det holder meg ikke våken om natta, men det er litt urettferdig. Det er vel kun et par episoder som har ført til at jeg har fått et sånt image, bedyrer Keane.

Den tidligere midtbanestrategen vil nå kombinere jobben i Aston Villa med jobben som assistent-trener for Irland. Det blir spennende å følge ham i Premier League igjen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere