*Nettavisen* Sport.

Klopp: - Den gode nyheten er at vi kan enda bedre

FULLKLAFF: Liverpools Dejan Lovren og Jürgen Klopp ser ut til å slite med å forstå hva som skjedde etter å ha nedsablet Manchester City på bortebane. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Liverpool rundspilte Manchester City på bortebane.

22.11.15 02:16

MANCHESTER CITY - LIVERPOOL 1-4:

Jürgen Klopp begynner virkelig å få sving på sakene i Liverpool. Lørdag ledet tyskeren en uhyre sterk utgave av rødtrøyene da Manchester City ble slått sønder å sammen i egen lekegrind.

Liverpool ledet hele 3-0 allerede etter en drøy halvtime på Etihad Stadium.

- Dette føles perfekt! Kampen var ikke perfekt, men den var veldig god. City fikk ikke den starten de ønsket, men det var viktig for oss. Vi spilte med mye lidenskap og det er det viktigste, oppsumerte Klopp ifølge BBC.

Godt for selvtilliten

Faktisk kunne seieren vært enda større, dersom Liverpool hadde vært like effektive foran hjemmelagets mål etter sidebyttet.

- Det gode nyheten er at vi kan enda bedre. Halvveis i kampen sa jeg til gutta at vi var overrasket over å lede 3-0 og at vi måtte takle den situasjonen bedre.

- Vi har kvaliteter, og kunne scoret flere mål, men 4-1 er perfekt. Gutta kan tro på at de er sterkere enn mange tenker, fortsatte Liverpools tyske manager.

Dermed ble Raheem Sterlings gjensyn med gamleklubben omtrent så ille som det kunne blitt. 1-4 mot gamle lagkompiser, som han forlot i en mye omstridt og mye omtalt overgangssak i sommer, var langt unna det den tidligere Liverpool-profilen hadde håpet på.

Brasiliansk storspill

De første 45 minuttene på Etihad var ikke langt ifra å fortone seg som den perfekte drømmeomgangen for Jürgen Klopps menn.

Et særdeles klønete selvmål av Eliaquim Mangala, og to flotte scoringer etter samspill mellom brasilianerne Philippe Coutinho og Roberto Firmino, sjokkerte både hjemmefans og tilreisende bortesupportere i Manchester.

Med 0-3 i målprotokollen allerede etter 32 minutters spill var grunnlaget lagt for en komfortabel trepoenger til Liverpool.

- Om jeg forstår hva som skjedde? Nei, det er umulig. Vi gjorde alt feil. Prestasjonen vår var veldig dårlig. Vi forsvarte oss svakt og vi var svake i angrep. De kunne scoret tre mål til, sa City-manager Manuel Pellegrini til BBC.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

KNUST AV GAMLEKLUBBEN: Manchester Citys Raheem Sterling og Liverpool-manager Jürgen Klopp etter kampslutt på Etihad. Oppgjøret ble en gigantisk opptur for Klopp, og det motsatte for Sterling. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)

Uten reduseringen til friskmeldte Sergio Agüero like før garderobepraten, ville kampen på mange måter vær kjørt allerede halvveis. Men Liverpool-fans vet bedre enn de fleste at en 3-0-ledelse ikke nødvendigvis er ensbetydende med seier.

Praktscoring

Agüero trenger ikke mye plass for å markere seg, og nølte heller ikke da han fintet bort Lucas og fikk tid til å lade høyrefoten.

I sin første kamp etter et nytt ubeleilig skadeavbrekk viste argentineren nok en gang utsøkte avslutningsferdigheter.

Nærmere kom City likevel ikke etter pausen.

En fantastisk redning av Simon Mignolet hindret Agüero i å score sitt andre, og like etter valgte Pellegrini å pelle sin skadeplagede storscorer av banen.

Isteden scoret Martin Skrtel kampens siste mål da han kjempet inn ballen etter en corner med et knallhardt skudd fra innsiden av 16-meteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag