Klopp: - Selvtillit er som en skjør blomst

FORVENTER SEIER: Liverpool-manager Jürgen Klopp forventer seier i bortekampen mot Newcastle på søndag. Men det gjør han for så vidt alltid.

FORVENTER SEIER: Liverpool-manager Jürgen Klopp forventer seier i bortekampen mot Newcastle på søndag. Men det gjør han for så vidt alltid. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)

Jürgen Klopp forventer seier mot Newcastle.

Jürgen Klopp har snudd opp ned på Liverpool i løpet av få uker, men tyskeren sier den selvtilliten spillerne har fått, kan forsvinne like raskt som den kom.

Liverpool har scoret ti ganger på sine to siste bortekamper, noe som bør få spillerne til dumpekandidat Newcastle til «å skjelve i buksene» før søndagens kamp.

Det har sluppet inn åtte mål på sine to siste kamper, og på papiret er det lite som tyder på at laget har noe å stille opp med når Liverpool kommer på besøk.

- Jeg har aldri hatt problemer på grunn av for mye selvtillit. Vi forventer å vinne kampen. Det gjør vi alltid, men det fungerer ikke slik hver gang. Vi må tenkte på den måten, det betyr ikke at vi ikke respekterer Newcastle, sier Klopp.

Gullkamp for Liverpool?

Under Brendan Rodgers' siste måneder i klubben slet Liverpool voldsomt med å score mål. Under Klopp har målene rent inn, og Liverpool er plutselig innen rekkevidde av topplagene. De neste ukene har laget også et «lett» kampprogram, og når kalenderen viser 2016 kan Liverpool fort være med i gullkampen for alvor. Den tyske manageren advarer likevel mot at nedturen kan komme.

- Selvtillit er som en skjør blomst. Har man det, kan noen sparke den bort i en kamp. Er den borte, er det vanskelig å få den tilbake. Vi må være konsentrerte fra første sekund. Når vi spiller borte mot Newcastle, må vi ta de poengene vi får. Vi må være godt forberedt, sier han.

Braktap sist

Newcastle-manager Steve McClaren er under kraftig press før søndagens kamp. Sist sesong jublet tilhengerne da upopulære Alan Pardew sluttet for å ta over Crystal Palace. Siden da har det bare gått nedover for Newcastle, mens Crystal Palace kjemper om en plass i Europa neste sesong.

Da Pardew møtte sin tidligere arbeidsgiver i London sist helg, knuste Palace laget hele 5-1. Mange tror McClaren kan ryke i løpet av et par kamper dersom resultatene ikke bedrer seg.

- Dette er fotball, så man vet aldri. Uansett hvilken jobb man tar, vet man at fotballen er utålmodig og at resultater er viktig. Vi vet hva situasjonen er, og vi tar én kamp av gangen. Vi kjemper for det neste resultatet, sier han.

Tøft kampprogram

Newcastle ligger nest sist etter 14 kamper, og McClaren sier han ikke forventer noen garantier fra styret.

- Jeg ville ikke bedt om noe sånt, og venter det heller ikke, sier han.

Desember er alltid en tøff måned i engelsk fotball, og Newcastle står overfor noen kritiske uker.

Etter kampen mot Liverpool, venter Tottenham i London neste helg, før laget har hjemmekamper mot tabelljumbo Aston Villa og Everton. Desember rundes av med bortekamp mot West Bromwich.

Foruten bortekampen mot Newcastle, har Liverpool kamper mot West Bromwich (h), Watford (b), Leicester (h) og Sunderland (b) i desember. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.