RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klopp benket stjernene: Lå under, men Liverpool snudde kampen


VAR SENTRALE: Roberto Firmino og Virgil van Dijk kombinerte på Liverpools andre mål. 
VAR SENTRALE: Roberto Firmino og Virgil van Dijk kombinerte på Liverpools andre mål.  Foto: Scott Heppell (Reuters/NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Liverpool holder følge med Manchester City, men en skade på Joe Gomez la demper på feiringen.

BURNLEY-LIVERPOOL 1-3: Mange rynket på pannen da de så laget Jürgen Klopp hadde tatt ut i oppgjøret mot Burnley. 

Tyskeren hadde gjort hele syv endringer fra Everton-kampen, og ingen av Mohamed Salah, Sadio Mané eller Roberto Firmino startet kampen. 

Det så ut til å straffe seg. Etter en tam førsteomgang, tok Burnley ledelsen ved Jack Cork etter 52 minutter. 

I tillegg hadde midtstopperkometen Joe Gomez blitt nødt til å bytte ut på grunn av skade i førsteomgang.

Veteran James Milner tok imidlertid grep og utlignet syv minutter etter Burnleys scoring.

Klopp byttet så inn Mohamed Salah og Roberto Firmino etter 66 minutter, og tre minutter senere hadde sistnevnte snudd kampen. 

På overtid fastsatte Xherdan Shaqiri resultatet til 1-3. Dermed holder Liverpool følge med Manchester City. Merseyside-klubben er nå to poeng bak ligalederen. 

- Det var veldig tøft, men vi viste karakteren til dette laget og det er slike prestasjoner man trenger, sier James Milner etter kampen

Gomez skadet

Skaden på Gomez legger en demper på gleden over seieren for Liverpool. 

- Han er skadet og det er antakelig ikke bare litt. Vi må se i morgen, sier Klopp etter kampen, og bekrefter at det er snakk om en ankelskade. 

Klopp sier Burnley hadde en klar plan om å være aggressive i duellene, og at det ikke hjalp på humøret til Liverpool. 

- Derfor var jeg veldig glad for at vi kunne juster noen taktiske ting, men jeg fortalte spillerne i pausen at jeg ikke var sint selv om jeg ropte mye i førsteomgang, sier Klopp. 

Liverpools manager var forberedt på at ikke alt ville gå smurt etter å ha rotert kraftig på laget. 

- Jeg visste vi kunne være litt rustne, sånn er det med mange endringer. Men nå er vi varme, vant til det og vi justerer oss litt. Å reagere slik vi gjorde på et tøft sted som dette, er spesielt. Det er veldig bra, uttaler Klopp. 

Dårlig nytt

I første halvdel av førsteomgang var det lite som skjedde, og ingen sjanser ble skapt. 

Etter tjue minutter ble Joe Gomez taklet kraftig av Ben Mee. Liverpool-forsvareren ble liggende og måtte til slutt byttes ut. 

Det kan være dårlig nytt for Liverpool som blant annet møter Manchester United og har en avgjørende Champions League-kamp mot Napoli de kommende ukene.

SKADET: Joe Gomez måtte ut på båre i kampen mot Burnley. 

Burnley kjempet hardt og Liverpool skapte lite. Bortelaget var nærmest da Virgil van Dijk fikk til en heading etter en corner, men Joe Hart reddet. 

Burnley fikk en scoring annullert like før pause. Et frispark ble slått inn og Ashley Barnes scoret på nydelig vis, men ble avblåst for offside. En avgjørelse som så riktig ut. 

Kampen tok fyr

Etter hvilen kunne Burnley takke Joe Hart for at Liverpool ikke tok ledelsen. 

Han vartet opp med en god redning på et skutt fra Daniel Sturridge, og en fantastisk redning på et knallhardt skudd fra Naby Keita. 

Etter 54 minutter tok hjemmelaget ledelsen på ekte Burnley-vis. En corner ble slått på bakre stolpe, ballen ble headet foran mål og etter litt rot i feltet pirket Jack Cork ballen over streken. 

TOK LEDELSEN: Burnley scoret først, men det hjalp ikke. 

Burnley kjørte kampen etter målet, men ut av det blå slo Liverpool tilbake. Naby Keita og Divock Origi kombinerte før sistnevnte fant James Milner på utsiden av sekstenmeteren. 

Midtbaneveteranen slang ut en markkryper som snek seg inn i lengste hjørne. 1-1. 

Avgjorde

Jürgen Klopp gjorde deretter et dobbeltbytte, som skulle vise seg å være effektivt. 

Roberto Moreno og Divock Origi gikk ut, Mohamed Salah og Roberto Firmino kom inn. Og det var sistnevnte som markerte seg umiddelbart. 

Innbytter Trent Alexander-Arnold slo et innlegg på bakre stolpe. Virgil van Dijk spilte ballen på tvers av feltet og der stod Roberto Firmino alene. Han kunne enkelt sørge for at Liverpool hadde snudd kampen.

I det 83. minutt fikk Liverpool en enorm mulighet til å avgjøre kampen, men Naby Keitas hælspark ble blokkert like før den passerte målstreken. 

På overtid punkterte Xherdan Shaqiri kampen etter en nydelig kontring, og det endte 3-1.

Dermed er Liverpool fortsatt ubeseiret i Premier League. De røde fra Merseyside er nå to poeng bak Manchester City. Burnley er fortsatt under streken med 9 poeng. 

Øvrige kamper: Everton - Newcastle 1-1, Wolverhampton - Chelsea2-1, Fulham - Leicester 1-1, Manchester United - Arsenal 2-2 og Tottenham - Southampton 3-1.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere