*Nettavisen* Sport.

Kobles til Tottenham: - Dominant spiller

GOD: Ekspert mener Heung-Min Son ville vært et godt kjøp for Tottenham. Foto: Christof Koepsel (Getty Images)

Heung-Min Son kan bli ny yndling på White Hart Lane.

26.08.15 21:28

Bayer Leverkusen-spiller Heung-Min Son har onsdag blitt koblet med en overgang til Tottenham.

Den tyske avisen Bild melder om en prislapp på 30 millioner euro, mens Sky Sports hevder det er snakk om en avtale verdsatt til 18 millioner pund.

Bundesliga-ekspert og kommentator på Eurosport, Petter Bø Tosterud, tror Son ville vært en spiller som hadde passet godt inn hos Tottenham.

- En av de beste
- Det er en offensiv midtbane- eller kantspiller. Han har en enorm løpskraft, som vi ofte har sett fra sørkoreanske spillere i Europa tidligere. Han scorer veldig mye mål, og er en som man var veldig spent på da han kom fra Hamburg, sier Bø Tosterud til Nettavisen.

- Da var han veldig god på et litt dårlig lag, så man var veldig spent på om han kunne følge opp i Leverkusen. Det synes jeg han så absolutt har klart, fortsetter han.

Etter overgangen fra Hamburg til Bayer Leverkusen for to sesonger siden, har han totalt scoret 31 mål for den tyske klubben.

Bundesligaeksperten mener sørkoreaneren har bevist at han tar nivåer opp tidligere, og tror han ville klart å tilpasse seg Premier League.

- Det vil jeg si. Han har bevist det, med tanke på at han har prestert såpass bra for Leverkusen, som er et topp fire-lag i Tyskland. Når han er en så dominant spiller og bra på det laget, så ser jeg ingen grunn til at Tottenham ikke skulle fungere for ham.

Skritt ned?
- Ville det ikke vært et skritt ned for ham? Fra Champions League-spill til et middelmådig Premier League-lag?

- Jo, det kan man kanskje si. Men man har sett flere spillere som har vært i større klubber, som har kommet til Premier League-lag. Mye av grunnen til det er at det er mye mer penger i Premier League.

Bø Tosterud er sikker på at Son ville ha fått mye høyere lønn hos Tottenham, enn hva han har i Leverkusen nå.

- Det er nok ikke sikkert han har noe sterkt forhold til Bundesligaen fra han var liten av, heller. Det kan hende han var mer svak for Premier League, så det er ikke sikkert han ser på det som noe skritt ned, forklarer han.

- På riktig hylle
Bø Tosterud er ikke av den opfatning at det er overraskende at ingen toppklubber i Premier League har meldt sin interesse for Sørkoreaneren.

- Han er nok litt på riktig hylle nå, for å si det sånn, med Tottenham og Leverkusen. Det er vel akkurat det han klarer nå. Han er veldig god og fast på det laget der. Men å snakke om Bayern München, Chelsea, Barcelona eller Real Madrid, den hylla over der, den er han nok ikke på nå.

- Har han potensial til å bli det?

- Jeg tror ikke han kommer til å bli så mye bedre enn han er nå. Han er selvfølgelig bare 23 år, men jeg tror vel ikke at han blir så mye bedre enn han er nå. En stabilt god spiller for et lag som havner på 3. til 6. plass. Han har masse landslags- og Champions League-erfaring. Sånn sett er han på riktig hylle, forklarer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.