Lekende lett for Arsenal i FA Cup-finalen

I'M BACK: Theo Walcott har trøblet lenge etter skaden. Lørdag viste han klasse igjen. FOTO: NTB scnapix

I'M BACK: Theo Walcott har trøblet lenge etter skaden. Lørdag viste han klasse igjen. FOTO: NTB scnapix Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Fire forskjellige målscorere da Arsenal banket Aston Villa i FA Cup-finalen.

31.05.15 03:26

ARSENAL - ASTON VILLA 4-0 (1-0):

Det var mange som håpet FA Cup-finalen skulle bli Liverpool-kaptein Steven Gerrards værdige avslutning i Liverpool-drakta. Den drømmen ble knust av Aston Villa som har vist solid spill gjennom hele FA Cupen.

Det var derfor noen andre som brukte anledningen til å utvide historiereportoaret på gamlehjemmet. Theo Walcott har hatt mye motgang denne sesongen og så lenge ut til å være på vei bort fra Arsenal.

- Hvis vi kan heve pokalen etter Premier League neste sesong ville det vært fantastisk, sa en tittelsulten Arsenal-keeper Wojciech Szczesny til TV 2 etter kamp.

For ikke lenge siden ble det spekulert i en byttehandel for Raheem Sterling og Walcott. Den byttehandelen gikk i vasken etter Walcotts scoring skal vi tro Sky-ekspert og tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher.

Arsenal-trener Arsène Wenger kunne glede seg ekstra over resultatet i dag. Med sin sjette FA Cup-triumf passerte han tidligere Manchester United-boss og erkerival Sir Alex Ferguson i antall finaleseire i FA Cupen.

- Det er spesielt. Siden ikke mange klarer å vinne FA Cupen så mange ganger betyr det at det ikke er lett, sa en strålende fornøyd Wenger i et kjapt intervju til TV 2.

Arsenal i kjempeform var på forhånd store favoritter, men innfridde favorittstempelet bare sånn delvis i første omgang. London-klubben dominerte og kontrollerte, men Aston Villa virket ikke ufarlige.

Det skulle likevel ta 40 minutter før Arsenal klarte å overliste Aston Villa-keeper Shay Given.

Theo Walcott banket inn ledelsen på en løs ball i Aston Villa-feltet foran 90 000 fans på Wembley Stadion og sendte Arsenal til pause i ledelsen.

PRIKKEN OVER I'en: Alexis Sanchez har vært en supersignering for Arsenal. Lørdag kronet han en bunnsolid sesong med scoring i FA Cup-finalen. FOTO: NTB scanpix Foto: Carl Recine (Reuters)

Arsenal fortsatt der de slapp i først omgang og kontrollerte kampen. Alexis Sanchez har vært en drømmesignering og lørdag kveld beviste han igjen hvilken klassespiller han er da han hamret inn sitt første og Arsenals andre for kvelden.

Per Mertesacker og Olivier Giroud fikk æren av å sikre at Wenger ble historisk med sine scoringer i henholdsvis 62. og 90. minutt.

Wenger har lenge fått kritikk for å kunne spille fin fotball, men at det aldri resulterte i noen titler. Etter finaleseiren i dag viste franskmannen at fin fotball og titler kan kombineres.

Arsenal vant også FA Cupen i fjor og sørget derfor for å forsvare den tittelen.

YEAH: Så glad ble Per Mertesacker da han satte inn 3-0 og skjønte at Arsenal hadde sikret FA Cup-pokalen. FOTO: NTB scanpix Foto: Darren Staples (Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.