Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leo Skiri Østigård klar for Brighton

TIL ENGLAND: Leo Skiri Østigård blir Premier League-spiller.
TIL ENGLAND: Leo Skiri Østigård blir Premier League-spiller. Foto: Egil Sande (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Har signert for Premier League-klubben.

Leo Skiri Østigård er klar for Brighton. Det melder Premier League-klubben på sine egne nettsider onsdag kveld.

- Vi er glade for å kunne ønske Leo velkommen til klubben, og jeg ser frem til å se hvordan han utvikler seg her, sier manager Chris Hughton i en pressemelding.

Treårskontrakt

Østigård, som denne sesongen har vært på utlån i Viking fra Molde, har signert en treårskontrakt med den engelske klubben.

Ifølge Brighton selv vil han i første omgang koble seg på klubbens U23-tropp.

- Men vi vil følge med på progresjonen hans, lover Hughton.

- Han er en ung spiller, og han har allerede spilt på seg en del rutine i Norge og for det norske U19-landslaget, sier manageren.

Bekreftet overgangen tidligere på onsdag

Tidligere på onsdag bekreftet 18-åringens far, Even Østigård, til Nettavisen at sønnen hadde satt seg på flyet til den engelske byen.

- Jeg kan bekrefte at han er på vei til Brighton for å signere. Overgangen er mer eller mindre klar. Han reiste over for å signere i ettermiddag, sa Even Østigård.

View this post on Instagram

Hard day at work? @mathiasnormann @leoskirio

A post shared by Agent Jim Solbakken (@agentjimsolbakken) on

Han kunne fortelle at Molde og Brighton skal være enige om en overgangssum for 18-åringen som har vært på lån hos Viking denne sesongen. 1999-modellen var også en viktig bidragsyter da Norge tok seg til U20-VM tidligere i sommer.

Nettavisen har ikke lykkes i å komme i kontakt med hverken Østigård agent Jim Solbakken eller Molde-direktør Øystein Neerland.

Les mer: Østigård bønn til Molde: - Jeg er veldig klar

På besøk

Han ble avbildet på besøk hos Brighton sist helg, sammen med agent Jim Solbakken og Brighton-spiller Mathias Normann. Nå blir han om kort tid Premier League-spiller selv.

- Han så på forholdene og snakket med manageren. De gav et godt inntrykk og klubben har vært pågående over lang tid. I tillegg til det har han hatt interesse fra andre klubber som han har vurdert, sier Østigård.

- Ingen har vært like på som Brighton, og det er nok en av grunnene til at han har bestemt seg for det.

Han forteller at klubben lenge har vært interessen i midtstopperen, og at planen kan være å gjøre han en del av Chris Hughtons lag denne sesongen.

- De har et sterkt ønske om å få han signert, og de har i utgangspunktet hatt tre stoppere. Han er tenkt som den fjerde, og da er de komplett i så måte, sier Østigård.

Les mer: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Mange nye fjes

Ifølge far Even er Leo Skiri Østigård snarlig tiltenkt en rolle på Brightons a-lag. Far Even er uansett åpen for at ting kan endre seg med ett døgn igjen av overgangsvinduet.

- Nå er det ett døgn igjen av vinduet så ting kan skje, men i utgangspunktet er han tiltenkt en rolle i førstelaget.

Brighton endte på 15. plass sist sesong i Premier League, i deres første sesong tilbake i den engelske toppserien. Klubben er også en av de mest aktive på overgangsmarkedet denne sommeren.

Med Østigårds ankomst er det hele 13 nye ansikt å finne på American Express Community Stadium. Blant dem finner man en potensiell ny stopperkollega i Leon Balogun, som spilte VM med Nigeria tidligere denne sommeren.

Klubben har tidligere hatt Torbjørn Agdestein og Henrik Bjørdal i troppen. Som nevnt er Mathias Normann allerede på plass i klubben som ligger sør i England.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!