Leo Skiri Østigård er klar for Brighton. Det melder Premier League-klubben på sine egne nettsider onsdag kveld.

- Vi er glade for å kunne ønske Leo velkommen til klubben, og jeg ser frem til å se hvordan han utvikler seg her, sier manager Chris Hughton i en pressemelding.

Treårskontrakt

Østigård, som denne sesongen har vært på utlån i Viking fra Molde, har signert en treårskontrakt med den engelske klubben.

Ifølge Brighton selv vil han i første omgang koble seg på klubbens U23-tropp.

- Men vi vil følge med på progresjonen hans, lover Hughton.

- Han er en ung spiller, og han har allerede spilt på seg en del rutine i Norge og for det norske U19-landslaget, sier manageren.

Bekreftet overgangen tidligere på onsdag

Tidligere på onsdag bekreftet 18-åringens far, Even Østigård, til Nettavisen at sønnen hadde satt seg på flyet til den engelske byen.

- Jeg kan bekrefte at han er på vei til Brighton for å signere. Overgangen er mer eller mindre klar. Han reiste over for å signere i ettermiddag, sa Even Østigård.

Han kunne fortelle at Molde og Brighton skal være enige om en overgangssum for 18-åringen som har vært på lån hos Viking denne sesongen. 1999-modellen var også en viktig bidragsyter da Norge tok seg til U20-VM tidligere i sommer.

Nettavisen har ikke lykkes i å komme i kontakt med hverken Østigård agent Jim Solbakken eller Molde-direktør Øystein Neerland.

Les mer: Østigård bønn til Molde: - Jeg er veldig klar

På besøk

Han ble avbildet på besøk hos Brighton sist helg, sammen med agent Jim Solbakken og Brighton-spiller Mathias Normann. Nå blir han om kort tid Premier League-spiller selv.

- Han så på forholdene og snakket med manageren. De gav et godt inntrykk og klubben har vært pågående over lang tid. I tillegg til det har han hatt interesse fra andre klubber som han har vurdert, sier Østigård.

- Ingen har vært like på som Brighton, og det er nok en av grunnene til at han har bestemt seg for det.

Han forteller at klubben lenge har vært interessen i midtstopperen, og at planen kan være å gjøre han en del av Chris Hughtons lag denne sesongen.

- De har et sterkt ønske om å få han signert, og de har i utgangspunktet hatt tre stoppere. Han er tenkt som den fjerde, og da er de komplett i så måte, sier Østigård.

Les mer: Vi følger overgangsvinduet LIVE

Mange nye fjes

Ifølge far Even er Leo Skiri Østigård snarlig tiltenkt en rolle på Brightons a-lag. Far Even er uansett åpen for at ting kan endre seg med ett døgn igjen av overgangsvinduet.

- Nå er det ett døgn igjen av vinduet så ting kan skje, men i utgangspunktet er han tiltenkt en rolle i førstelaget.

Brighton endte på 15. plass sist sesong i Premier League, i deres første sesong tilbake i den engelske toppserien. Klubben er også en av de mest aktive på overgangsmarkedet denne sommeren.

Med Østigårds ankomst er det hele 13 nye ansikt å finne på American Express Community Stadium. Blant dem finner man en potensiell ny stopperkollega i Leon Balogun, som spilte VM med Nigeria tidligere denne sommeren.

Klubben har tidligere hatt Torbjørn Agdestein og Henrik Bjørdal i troppen. Som nevnt er Mathias Normann allerede på plass i klubben som ligger sør i England.