HUDDERSFIELD - MANCHESTER UNITED 2-1:

Manchester United har vært bunnsolide i starten av Premier League-sesongen, og med unntak av 2-2-kampen mot Stoke i starten av september hadde ikke laget sluppet inn mål i noen av de andre sju kampene hittil i sesongen. Det eneste andre poengtapet kom i 0-0-kampen mot Liverpool sist lørdag.

Dermed kunne laget sikre seg - ikke en, og ikke to, men - tre rekorder i borteoppgjøret mot Huddersfield på lørdag.

For med seier ville rødtrøyene ha 23 poeng på sine ni første kamper, noe som ville vært klubbrekord i den tradisjonsrike klubben. Ingen andre lag i toppdivisjonen har dessuten holdt buret rent i åtte av de ni første kampene i England, og på toppen av det hele sto laget med 899 bortepoeng i Premier League - og kunne bli første lag som nådde 900 poeng.

Men Huddersfield satte en effektiv stopper for alle de tre rekordene med 2-1-seieren på eget gress. Og i søkelyset kom United-stopper Victor Lindelöf, som måtte erstatte en skadet Phil Jones midtveis i første omgang og som deretter la ned en prestasjon som fikk strykkarakter hos de fleste som så kampen.

- Grusomt forsvarsspill

Ved Huddersfields 1-0-scoring var det riktignok Juan Mata som var den store syndebukken da han rotet bort ballen på egen banehalvdel, men Lindelöf imponerte ingen da han ble invitert på karuselltur av Tom Ince, før han bare kunne se på at Aaron Mooy satte inn returen fra David de Gea.

Men det var på 2-0-scoringen han virkelig fikk unngjelde, da Lindelöf på uforklarlig vis lot utspillet fra Huddersfield-keeper gå forbi ham og i beina på Laurent Depoitre, som rundet David de Gea og satte ballen i tomt bur.

- Det er grusomt forsvarsspill av Lindelöf, det er ikke noe mer å si om det. Det ser ut som om han har full kontroll. Timingen er helt elendig, jeg vet ikke hva han prøver på der, fyrte Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller i TV 2-studioet i pausen.

- Han ser så usikker ut. Han og Chris Smalling ved siden av hverandre – det ser bare så klønete ut. Det er vondt å se på. Man synes litt synd på ham. Men først og fremst er det elendig av Lindelöf, fortsatte fotballeksperten.

Mourinho: - Fortjent

- Vi fortjente det, sier Manchester United-manager José Mourinho på det TV 2-sendte intervjuet etter kampen.

- Det laget som ville mest, jobbet mest, kjempet mest og var mest aggressive vant. Så det beste laget vant, sier han.

Han innrømmer at han er overrasket over sitt lags prestasjon.

- Ja. Det overrasket meg. Det overrasket meg. Jeg hadde ikke ventet meg det, sier portugiseren.

Men på Twitter er det spesielt Victor Lindelöf gjennomgå av fotballseerne.

Slåsskamp

I åpningsminuttene ga hjemmelaget Manchester United noe å tenke på, da de presset rødtrøyene godt og ga dem lite rom fremover på banen.

Det tok litt fyr på banen da Tommy Smith og Anthony Martial havnet i en aldri så liten slåsskamp etter noen minutters spill, og de to spillerne ble belønnet med gult kort før kampen fortsatte som normalt. Så mye mer var det ikke å melde ifra om åpningsminuttene, ikke før det var spilt knappe 23 minutter.

Da måtte Phil Jones gi seg for dagen, og ble erstattet av svenske Victor Lindelöf i midtforsvaret.

Det skulle vise seg å bli et skjebnesvangert bytte for gjestene, men først var det Juan Mata som rotet det til.

Klønete av Mata

Kampuret nærmet seg halvtimen spilt, og var kommet inn i en fase der United var bedre med i spillet, da spanjolen klønet bort ballen på egen banehalvdel. Aaron Mooy satte fart fremover, slapp kula videre til Tom Ince, som på sin side lekte karusell med Lindelöf før avslutningen fra skrått hold gikk rett på United-keeper David de Gea. På returen fulgte imidlertid Mooy opp sitt eget initiativ, og plasserte ballen sikkert i lengste hjørne til 1-0 for Huddersfield.

Huddersfield hadde gitt de røde djevlene den kalddusjen de bare hadde drømt om på forhånd, og bedre skulle det bli.

- Det skal ikke være mulig!

I det 33. spilleminuttet spilte Huddersfield-keeper Jonas Lössl ballen ut fra egen målgård, og på den andre enden av banen så Victor Lindelöf ut til å ha god kontroll på kula. Men svensken valgte en merkelig manøver, der det så ut som om han med vilje lot ballen suse forbi.

Laurent Depoitre takket og bukket, rundet keeper de Gea og satte 2-0 inn i det åpne buret.

- Det skal ikke være mulig! Utspill fra keeper, og så alene med keeper. Det skal ikke være mulig på det nivået her, utbrøt TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

United snytt for straffe?

Noen minutter senere trodde de fleste på John Smith's Stadium at Manchester United skulle få straffespark da Ander Herrera ble lagt i bakken innenfor Huddersfields 16-meter, men dommer Lee Mason vinket spillet videre - til tross for at det var klar kontakt mellom Herrera og Huddersfield-forsvareren.

I pausen forklarte tidligere Premier League-dommer Mark Clattenburg i TV 2-studioet hvorfor han mente avgjørelsen var riktig. Clattenburg mente at Herrera oppsøkte beinet til Huddersfield-forsvareren, som ikke kunne gjøre annet enn å komme borti ham.

- Fotball er kontaktsport, og forsvareren gjør ingenting galt, hevdet Clattenburg.

Innbytteren scoret

I andre omgang så Huddersfield tilsynelatende ut til å ha kontroll på oppgjøret. Manchester United-manager José Mourinho gjorde to bytter i pausen, og sendte innpå Marcus Rashford og Henrikh Mkhitaryan for Juan Mata og Anthony Martial, men i likhet med de foregående kampene mot Liverpool sist helg (0-0) og Benfica i midtuken (1-0) var laget tannløse offensivt.

Det virket som om laget trengte noe ekstraordinært for å komme inn i kampen igjen.

Og i uværet i Yorkshire, bare en halvtimes kjøretur unna Manchester, var det Romelu Lukaku som sto for det nærmeste man kom ekstraordinært hos gjestene denne lørdagen.

Kraftspissen nådde så vidt ballen nede ved hjørneflagget etter 77 minutter, og viste elegant teknikk da han slo et nydelig innlegg mot bakerste stolpe.

Der hadde Marcus Rashford dratt seg løs, og innbytteren stanget inn 1-2-reduseringen med hodet.

Første tap for sesongen

Flere scoringer ble det likevel ikke, og det var faktisk Huddersfield som var nærmest mål i sluttminuttene - inntil det ble et kjempekaos innenfor Huddersfields 16-meter i det siste tillagte minuttet. Den fortjente 2-1-seieren betyr at det nyopprykkede laget påfører Manchester United deres første tap for sesongen, og dermed har de røde djevlene havnet fem poeng etter byrivalene Manchester City - som knuste Burnley i sin kamp på Etihad Stadium.

Huddersfield klatrer opp på en foreløpig tiendeplass på tabellen, med tolv poeng på sine ni første kamper.

Har du sett opprykket glapp for Lyn?

Følg Nettavisen Sport på Snapchat!