RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool-fans reagerte på kapteinens valg da dommeren kastet mynt

RØDT ELLER BLÅTT: James Milner fikk valget mellom den rød eller blå siden av dommerens mynt.
RØDT ELLER BLÅTT: James Milner fikk valget mellom den rød eller blå siden av dommerens mynt. (Skjermdump TV 2/Viaplay)
Sist oppdatert:
Det var ikke alle Liverpool-supportere som var like begeistret for visekapteinens valg da dommeren kastet mynt før Champions League-oppgjøret tirsdag kveld.

Det ble en svært tung kveld for Liverpools supportere da laget deres tapte 0-2 borte mot Røde Stjerne i gruppespillet i Champions League.

For noen få supportere startet marerittkvelden allerede før avspark, skal vi tro Daily Mail og The Mirror.

Det var nemlig enkelte fans som sperret opp øynene i forbindelse med myntkastet før avspark i Beograd.

Det er vanlig i fotball å bruke myntkast til avgjøre hvilket lag som skal starte med avsparket, og ofte får en spiller fra ett av lagene det tradisjonelle valget mellom kron eller mynt.

Rød eller blå?

I forbindelse med Champions League-oppgjøret i Beograd hadde imidlertid den spanske dommeren Antonio Mateu Lahoz to andre alternativer da han tok frem sin mynt med en rød og en blå side.

Man skal tilsynelatende virkelig holde tunga rett i munnen for å blidgjøre enkelte fotballsupportere, noe James Milner, Liverpools kaptein for kvelden, fikk erfare tirsdag.

Milner som hadde kapteinsbindet i Jordan Hendersons fravær, tok nemlig et mindre populært valg da han svarte «blå» på dommerens spørsmål om hvilken side av myntet han foretrakk.

Blå er fargen som tilhører rivalen Everton og derfor en farge som enkelte Liverpool-fans opplever som støtende. Det hjalp kanskje heller ikke at Milner tapte myntkastet.

Reaksjoner på Twitter

I sosiale medier var det flere som bet seg merke i Milners valg tirsdag kveld og enkelte tok det ikke særlig pent.

Milners valg er også omtalt av flere engelske medier.

Flertallet av Liverpool-supportere henger seg nok trolig ikke opp i det mange vil kalle en bagatell, men det er ingen hemmelighet at enkelte av lagenes supportere tar slik på alvor. Og det går begge veier.

Det merket tidligere Everton-manager Ronald Koeman da han for to år siden viste frem et bilde av sitt nypyntede juletre med en rekke røde gjenstander.

Etter massive protester fra egne supportere endte det hele med at Koeman byttet ut juletrepyntet til en mer Everton-relatert pynt.

Det skal som sagt ikke alltid være like lett å blidgjøre alle supportere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere