*Nettavisen* Sport.

Liverpool klarte ikke å overliste Cech

Petr Cech varter opp med en drømmeredning mot Christian Benteke og Liverpool. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Den tidligere Chelsea-keeperen imponerte stort da Arsenal og Liverpool spilte uavgjort på Emirates.

24.08.15 23:20

ARSENAL - LIVERPOOL 0-0:

Petr Cech viste i mandagens oppgjør mot Liverpool hvorfor manager Arsene Wenger hentet ham til Emirates. I kampen som endte 0-0, vartet tsjekkeren opp med flere strålende redninger, og var mye av grunnen til at London-laget ikke gikk på nok et hjemmetap denne sesongen.

For til tross for at Liverpool dominerte store deler av førsteomgangen, klarte ingen av Rodgers menn å stoppe en svært solid Cech. Både Coutinho og Christian Benteke hadde sjansene til å avgjøre kampen, men gang på gang stod Cech i veien.

- Et viktig øyeblikk
Det smaker nok ekstra godt for keeperen som fikk mye kritikk for innsatsen i debuten da Arsenal tapte 2-0 hjemme mot West Ham.

- Det var et viktig øyeblikk i kampen. Når det er 0-0 og man redder selv om alle forventer at det skal bli mål, så hjelper det alle. Jeg var selvfølgelig veldig fornøyd med den førsteomgangen og at det stod 0-0, sier Cech i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

- Selv om vi scoret et mål som ble annullert, gjorde vi mange feil som førte til at Liverpool kunne kontre på oss. De skapte noen sjanser i førsteomgang, men i andreomgang var vi langt bedre. Vi var for det meste på deres banehalvdel og skapte flere sjanser. Det var bare synd at vi ikke klarte å score, forteller tsjekkeren.

Etter pausen var det Arsenal som var det beste laget, men da heller ikke hjemmelaget tok var på sjansene, endte det 0-0 i London mandag kveld.

Liverpool-manager Rodgers var godt fornøyd med eget lag til tross for poengdeling.

- Jeg synes vi var glimrende. Vi viste alt i kveld. I førsteomgangen var vi godt organisert defensivt og var også en virkelig trussel offensivt. Noe av det vi viste var utmerket. Man må gi Petr Cech applaus for noen av redningene i førsteomgangen. I andreomgangen blir vi presset litt, men jeg synes fortsatt vi var en trussel. Så alt i alt var vi fornøyd med at vi holdt nullen, men skuffet over at vi ikke scoret, sier Rodgers i et TV 2-vist intervju etter kampen.

Store sjanser
Det skulle bli en svært fartsfylt førsteomgang mellom de to storlagene på Emirates mandag kveld.

Arsenal måtte stille uten både Koscielny og Mertesacker i midtforsvaret på grunn av sykdom og skade, noe som førte til at Arsene Wenger valgte å starte med Gabriel og Calum Chambers.

Det var nok Brendan Rodgers og Liverpool mest glad for. Det skulle nemlig ikke ta lang tid før det ble klart at det kom til å bli en travel kveld for de to forsvarsspillerne.

Kun to minutter var spilt da Liverpools Philippe Coutinho kun var centimetere fra å sende gjestene opp i ledelsen da han banket ballen i tverrliggeren fra ca 10 meter.

Annullert scoring
Arsenal så imidlertid ikke ut til å la seg skremme, for hjemmelaget hang også bra med i åpningsminuttene.

Etter åtte minutter skulle trolig Arsenal ha gått opp til 1-0 da Aaron Ramsey satte ballen i mål. Men til hjemmefansens store frustrasjon, valgte dommeren å annullere målet for offside.

Cech imponerte
Utover omgangen tok gjestene mer over kampen og kun en svært god Petr Cech i Arsenal-målet gjorde at hjemmelaget ikke gikk til pause med baklengsmål.

Først vartet den tidligere Chelsea-keeperen opp med en strålende redning etter 39 minutter, da Christian Benteke avsluttet fra cirka fem meter. Liverpool-manager Brendan Rodgers stod med armene i været da Benteke mottok ballen like foran mål, men på utrolig vis fikk Cech avverget muligheten, noe som fikk Rodgers til å raskt senke armene igjen.

Få minutter senere var det Coutinho som måtte la seg frustrere av tsjekkerens ferdigheter. Brasilianeren gjorde nesten alt rett da han driblet seg innover Arsenal sekstenmeter, før han forsøkte å skru ballen i mål, men Cech fikk slått ballen i stolpen.

Dermed stod det 0-0 etter en svært underholdende omgang i London.

Sanchez traff stolpen
Hjemmefansen hadde vært vitne til en skuffende omgang av Arsenal, men Wengers menn var langt bedre etter hvilen.

For det var Arsenal som åpnet andreomgangen best, og etter 59 minutter holdt Alexis Sanchez å sende hjemmelaget opp i ledelsen da han avsluttet fra skrått hold, men ballen gikk i stolpen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Alexis Sanchez traff stolpen mot Liverpool. Foto: Ben Stansall (Afp)

Ti minutter senere var det Olivier Giroud som var nærme scoring, men denne gangen var det Simon Mignolet som reddet gjestene.

Arsenal fortsatte å dominere fullstendig utover omgangen, men til tross for at de styrte kampen, klarte heller ikke de å finne veien til mål mandag kveld. Dermed endte kampen 0-0.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag