*Nettavisen* Sport.

Liverpool leder Premier League etter seier over Brighton

JUBELGLEDE: Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané feiret 1-0-målet til førstnevnte lørdag. Foto: Peter Powell (Reuters)

Liverpool leder Premier League etter tre kamper.

26.08.18 15:15

LIVERPOOL - BRIGHTON: 1-0

Mohamed Salah scoret det første og eneste målet da Brighton gjestet Anfield i Premier League lørdag. Liverpool har nå vunnet tre av tre kamper i Premier League og er det eneste laget som står uten poengtap etter tre kamper.

Liverpool troner øverst på tabellen med ni poeng for øyeblikket. Manchester City har sju poeng, da de fikk uavgjort mot nyopprykkede Wolverhampton lørdag formiddag.

Les også: Arsenal slet seg til sesongens første ligaseier

Hyller samspillet

Etter ti minutters spill viste Roberto Firmino og Andrew Robertson fantastisk samspill, da det nesten ble 1-0 til hjemmelaget. Robertson fant brasilianeren inne i boksen, selv om feltet var dekket av Brighton-spillere.

Firmino sendte avgårde en god heading mot nærmeste stolpe, men en fantastisk redning av Matt Ryan sørget for at Liverpool-ledelsen lot vente på seg.

I TV 2-studioet i pausen skrøt både Brede Hangeland og Erik Thorstvedt uhemmet av Liverpool-spillet, som de mener er oppsiktsvekkende bra.

- Det er et så høyt nivå. Det er utrolig hva slags forståelse og ferdigheter man må ha der, for å klare det. Det er bare så imponerende, sa Brede Hangeland om Liverpool-samspillet.

Thorstvedt var også imponert over Liverpool-spillet, men han måtte samtidig skryte av Matt Ryan, som gjorde en fabelaktig redning.

- Du ser headingen er på vei ned i hjørnet. Likevel klarer Matt Ryan å redde den ballen der. Det er ellevilt bra gjort, sa Thorstvedt i TV 2-studioet.

Les også: Joshua King scoret for Bournemouth da det ble utdelt flere røde kort

Tverrligger-skudd

Etter 15 minutter var det treverket som hindret at Liverpool tok ledelsen, da Trent Alexander-Arnold dundret ballen i tverrliggeren. Engelskmannen har trent på frispark hele sommeren, fotalte Brede Hangeland i TV 2-studioet i pausen. Han må nok øve litt til.

Etter 23 minutter løsnet det for hjemmelaget på Anfield. Mohamed Salah fikk sitt andre Premier League-mål for sesongen, da han bredsidet ballen i venstrehjørne, stang inn.

Salah-målet kom etter at James Milner vant ballen i en gunstig posisjon på midtbanen. Spillet gikk raskt fremover og tilslutt fant Roberto Firmino Salah ute på høyre flanke. Egypteren skjøt på første berøring og sendte ballen bak Brightons sisteskanse, Matt Ryan.

Les også: Hugo Lloris arrestert for fyllekjøring

- Soleklart rødt kort

I andre omgang ble det mye lenger mellom de store mål-sjansene. Brighton hadde den største muligheten, tre minutter inn i andre omgang.

Da fikk Anthony Knockaert en gyllen mulighet i Liverpool-boksen. Med ballen i beina tok skjøt franskmannen utenfor fra cirka ti meter.

Da timen var spilt ble James Milner grisetaklet av Brightons Leon Balogun. Nigerianeren traff Milner med strake knotter, da han dundret inn i 32-åringen, i høy fart. Dommeren tok kun frem det gule kortet, noe Brede Hangeland var fullstendig uenig i.

- Det der er soleklart rødt kort. Det er kun i England at dommeren ikke drar opp det røde kortet der, sa Hangeland om situasjonen.

På tampen av kampen presterte Liverpools målvakt, Alisson Becker, en fantastisk redning. Etter 89 minutter fikk Pascal Gross en fantastisk mulighet med pannebrasken, fra kort hold. Tyskeren headet ballen mot nærmeste hjørne, men den brasilianske keeperen fikk hindret utligning på mestrende vis.

Da kampen var over sa Liverpool-manager, Jürgen Klopp, til TV 2 at han er fornøyd med hvordan Liverpool har prestert, men han gjør også fansen oppmerksom på noe viktig.

– Jeg er fornøyd med resultatet. Vi har ingen problemer med å ligge øverst på tabellen etter tre runder, men jeg har ikke hørt at noen får noen pris for å ligge øverst etter tredje kampdag. Men vi har lagt et godt grunnlag, nå må vi bare fortsette, sa Klopp på spørsmål om mulighetene for Liverpools første seriegull siden 1990.

Tre lag kan gjøre det samme som Liverpool

Tottenham, Watford og Chelsea har muligheten til å komme likt på Premier League-tabellen, hvis de vinner sine neste kamper. Watford spiller søndag Crystal Palace. Chelsea møter Newcastle samme dag, mens Tottenham møter Manchester United på Old Trafford mandag.

Lørdagens Premier League-runde har vært preget av mange røde kort. Fire kort har blitt utdelt i løpet av lørdagen. To i kampen mellom Bournemouth og Everton, og et i oppgjøret mellom Huddersfield og Cardiff, og i kampen mellom Southampton og Leicester.

Spillerne som ble utvist i løpet av kampene var Richarlison (Everton), Adam Smith (Bournemouth), Jonathan Hogg (Huddersfield) og Pierre-Emile Højbjerg (Southampton).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag