*Nettavisen* Sport.

Liverpool-legende: - All ære til Brendan Rodgers

HYLLES: Brendan Rodgers hylles av Jamie Carragher.

HYLLES: Brendan Rodgers hylles av Jamie Carragher. Foto: Montasje (Nettavisen)

Jamie Carragher hyller Liverpool-manageren.

Liverpool startet denne sesongen på en svak måte. Laget slet lenge i Premier League, og røyk også ut av Champions League etter gruppespillet. Det skjedde til og med i en gruppe, der nærmest alle mente Liverpool var heldige med trekningen.

Men skuta har snudd på Merseyside. Ja, klubben tapte for Besiktas i Europaligaen, men klubben står uten tap i ligaen siden midt i desember. På de elleve siste kampene i ligaen, står klubben med åtte seirer og tre uavgjortkamper. Dermed er Anfield-klubben for alvor med i kampen om topp-fire og Champions League-plass.

Æren for Liverpools gode form, den skal manager Brendan Rodgers ha. Det mener i alle fall tidligere Liverpool-spiller, nå SkySports-ekspert Jamie Carragher.

- Alle managere hyller spillerne sine etter en sånn periode. Og det er riktig å gjøre det. Men jobben Brendan Rodgers har gjort, med et nærmest nykomponert lag, er fremragende, sier Carragher til SkySports.

Får det beste ut av spillerne
Den tidligere Liverpool-stopperen trekker spesielt frem måten Rodgers tilpasser spillesystemet sitt etter spillerne han har tilgjengelig, og måten han får spillere til å passe inn i sitt system på som enestående.

- Bare se på Emre Can og Alberto Moreno. Can ble aldri hentet som høyre midtstopper i en tre-backs-linje. Der spiller han meget bra nå. Og Moreno passer også perfekt inn som vingback i Rodgers sitt system.

Klikk på bildet for å forstørre.

STORSPILLER: Emre Can har blitt en viktig brikke i Liverpools lag. Foto: Ben Stansall (Afp)

- Disse spillerne har kommet til klubben og blitt plassert i et system som egentlig ikke var planen. Han har funnet en måte å få det beste ut av spillerne på som ikke egentlig var slik de ønsket å spille.

- Fortjener all ære
Etter seirer mot Tottenham og Southampton, var det Manchester Citys tur til å møte formlaget i Premier League søndag. Etter to perlescoringer av Jordan Henderson og Philippe Coutinho, måtte de lyseblå fra Manchester vende snuten hjem uten poeng.

- All ære til manageren. Han fortjener all ære nå, for Liverpool spiller ikke bare bra, og vinner. De har også utviklet en måte å spille på som selv den regjerende mesteren ikke kunne håndtere, sa Carragher etter Liverpools sterke 2-1-seier mot Manchester City på søndag.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.