RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FÅR KRITIKK: Manchester United-manager Louis Van Gaal får stadig kritikk for at han ikke klart å få klubben til å kjempe om seriegullet.
FÅR KRITIKK: Manchester United-manager Louis Van Gaal får stadig kritikk for at han ikke klart å få klubben til å kjempe om seriegullet. Foto: Lee Smith (Reuters)

Liverpool-legende: - La van Gaal få litt pusterom

Jamie Carragher mener man ikke kan kreve at Manchester United skal kjempe om ligatittelen.

- Det er på tide å la Louis van Gaal få litt pusterom. Manchester United ville aldri havnet over Manchester City og Chelsea denne sesongen, skriver tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher i en spalte hos Daily Mail.

Han mener United-fansen må gi manageren tid til å forme laget.

- Hvor på tabellen så du for deg at United skulle være med ti kamper igjen av sesongen, da Van Gaal ble presentert som ny manager i fjor sommer? Hvis du så for deg at de skulle lede tittelkampen, ville det ha vært å lure seg selv, skriver Carragher.

Han mener at City og Chelsea ville bli for sterke, selv etter at United har brukt rundt to milliarder kroner på spillerkjøp og hentet inn en manager med et fornemt rykte.

37-åringen synes det er rart at flere er skuffet over at klubben kjemper en kamp om å bli blant de fire beste, og ikke om seriegullet.

FORSVARER VAN GAAL: Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher.

- United endte på syvendeplass forrige sesong, og det måtte gjøres store forbedringer. Jeg synes det er rart at mange fremstiller det som at United er det eneste laget som har brukt mye penger på spillerkjøp, for ingenting kunne vært lenger unna sannheten. Van Gaal er ikke den eneste manageren som får økonomisk bistand, sier han, og fortsetter:

- Manchester City vant tittelen, og brukte deretter rundt én milliard kroner på nye spillere. Liverpool ble nummer to, før de deretter har investert i nye spillere for rundt 1,3 milliarder. Chelsea har vært flinke til å selge unna, men de har også brukt omtrent samme sum som Liverpool på nye spillere. Arsenals utlegg for nye spillere i den samme perioden har også vært en drøy milliard kroner, forteller Carragher.

Han mener derfor at Uniteds pengebruk ikke burde bli brukt som et argument for at «de røde djevlene» ikke ligger an til å stikke av med ligatittelen.

LES OGSÅ:Liverpool-legende: All ære til Brendan Rodgers

NY SPILLER: Manchester Uniteds Angel Di Maria ble hentet fra Real Madrid for rundt 600 millioner kroner i fjor.

NY SPILLER: Manchester Uniteds Radamel Falcao er hentet på lån fra Monaco.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere