Liverpool maktet ikke å score

LEVENDE VEGG: Adam Bogdan var i det umulige hjørnet lørdag kveld, og reddet alle Liverpools forsøk.

LEVENDE VEGG: Adam Bogdan var i det umulige hjørnet lørdag kveld, og reddet alle Liverpools forsøk. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Bolton-keeper Adam Bogdan reddet omkamp i FA-cupen.

24.01.15 21:23

LIVERPOOL - BOLTON 0-0:

På en dag hvor både Manchester City og Chelsea røyk ut av FA-cupen på, skulle Liverpool vise hvordan det skal gjøres, hjemme mot Bolton.

Anfield-publikummet har ekstra lyst på en FA-cup-tittel denne sesongen, da finalen spilles på bursdagen til selveste Steven Gerrard. En evt finale vil bli Gerrards siste kamp for klubben, før han drar til USA for å prøve fotballykken på andre siden av Atlanterhavet.

Men når Liverpool bare stanget, uten å klare å omsette sjanser til mål, ble det vanskelig å vinnne kampen mot Bolton. Bolton klarte heller ikke å score mål, og dermed endte kampen 0-0.

Lagene skal dermed ut i omkamp om halvannen uke.

- Stor dag for klubben
Boltons manager, Neil Lennon, var stolt av hva guttene hans presterte på Anfield. Han mente at man ikke kunne regne med noe annet enn at Liverpool skulle kjøre kampen, og han var fornøyd med at laget holdt unna.

- Jeg er veldig stolt av hele laget. Laget gjorde alt for å få med seg et resultat i dag. Vi måtte forsvare oss bra, og det gjorde vi. Dette er en stor dag for hele klubben, sa han til BT Sport etter kampen.

Også Rodgers var stolt av sine gutter.

- Vi gjør en veldig god kamp, og jeg er stolt av laget. Bolton forsvarte seg bra, men vi skapte mange sjanser. Selv om vi brant sjansene i dag, vil jeg ikke skylde på spillerne. De gjorde en god jobb, sa Rodgers etter kampslutt.

Tamme Liverpool
Et Liverpool-lag som har vist stigende form i det siste, slet med å skape mye mot Bolton. Et godt organisert bortelag hadde god kontroll i den første omgangen, og det var ikke spesielt enkelt å se hvilket av lagene som spilte i Englands øverste divisjon og hvilket lag som spiller på nivå nummer to.

Det var tydelig at Brendan Rodgers måtte gjøre noe i pausen.

Skulle vært utvist
I den andre omgangen kom Lazar Markovic inn for hjemmelaget, og han presenterte seg raskt. Markovic rev seg forbi Matthew Mills i Bolton-forsvaret, og havnet alene med keeper. Men før han nådde ballen, hektet Mills Liverpool-vingen. Hele Anfield var sikre på at dommeren skulle dra opp det røde kortet, men dommer Kevin Friend vinket spillet videre.

- Nei, så lar han den gå! Det ser ut som dagens mest soleklare frispark og kort. Der måtte Kevin Friend kommet opp med det røde kortet, utbrøt TV 2s kommentator Kasper Wikestad på TV 2 Premium.

Reprisen viste at Markovic ble tydelig hektet, og Bolton var heldige som fikk fullføre kampen med elleve mann på banen.

Sjanser
Den andre omgangen var mye åpnere enn den første. Bolton hadde sine sjanser, ved blant annet islandske Eidur Gudjohnsen, men det var hjemmelaget som skapte mest etter pause.

Både Philippe Coutinho, Jordan Henderson og Raheem Sterling hadde gode sjanser til å skaffe Liverpool den ledelsen de så sårt trengte, men de ble alle stoppet av en kjempe bakerst hos Bolton.

Adam Bogdan, som vanligvis er reservekeeper for Bolton, stod nemlig en kjempekamp for de hvitkledde gjestene. Opptil flere ganger trodde Anfield-publikummet at Liverpool tok ledelsen, men Bogdan var på allerten og reddet alle Liverpools forsøk.

Dermed endte kampen 0-0 lørdag, og Liverpool og Bolton møtes i omkamp om halvannen uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag