RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liverpool tapte mot Swansea

SCORET: Alfie Mawson jubler etter å ha scoret mot Liverpool.
SCORET: Alfie Mawson jubler etter å ha scoret mot Liverpool. Foto: Mcmanus/bpi/rex/shutterstock (Shutterstock)
Sist oppdatert:
Nedtur for Jürgen Klopps menn i Wales.

SWANSEA - LIVERPOOL 1-0:

Liverpool har imponert stort den siste tiden i Premier League med blant annet seier mot suverene Manchester City i forrige kamp. Mandag kveld måtte de derimot se seg slått av tabelljumbo Swansea på Liberty Stadium.

Gjestene fra Merseyside skapte flest sjanser, men det var Swanseas Alfie Mawson som scoret kampens eneste mål etter 40 minutter, og dermed sørget for 1-0-seier til hjemmelaget.

Liverpool-manager Klopp var tydelig skuffet etter kampen.

- Vi tapte kampen i den første omgangen. Ikke bare fordi vi slapp inn et mål, sånt kan skje. Vi posisjonerte oss ikke slik vi ville. Det var ikke en god kamp, sier Klopp til Sky Sports etter kampen.

- Typisk Liverpool

TV 2s fotballekspert og tidligere Premier League-dommer Mark Clattenburg virker ikke overrasket over å se Liverpool tape en slik kamp.

- Dette er bare typisk Liverpool. De hadde dette problemet også forrige sesong. De slår de store lagene, men når de spiller mot de mindre lagene, ser det ikke ut til at de klarer å bryte ned de organiserte lagene, sier Clattenburg i TV 2-studioet etter mandagens kamp.

- Dette kommer til å være et stort problem. Ser man tilbake på Manchester United under sir Alex Ferguson, så klarte de alltid å vinne 1-0 uten å spille bra. Når Liverpool ikke spiller bra, da blir de slått. Det kommer til å være Liverpools problem og grunnen til at de ikke når toppen, forklarer Clattenburg.

Få sjanser

Både Swansea og Liverpool slet med å spille seg til de store målsjansene i starten av kampen, og det tok så mye som 22 minutter før gjestene kom til det som lignet en god mulighet.

På en Liverpool-corner fikk Van Dijk en sjanse da han kom til avslutning på hodet, men headingen gikk en meter til side for mål.

Etter 29 minutter var Van Dijk involvert igjen da han spilte ballen i bakrommet hvor Salah ventet foran mål. Egypteren avsluttet på volley, men skuddet gikk langt over mål.

Liverpool fortsatte å legge press på det walisiske laget, og få minutter senere fikk Alex Oxlade-Chamberlain en brukbar mulighet da han kom til en avslutning fra 16 meter. Lukasz Fabianski i Swansea-målet hadde imidlertid god kontroll på skuddforsøket.

Swansea scoret

Waliserne slet med å spille seg til sjanser mot Liverpool, men etter 40 minutter fikk hjemmelaget et hjørnespark.

Sam Clucas la ballen inn i boksen hvor Van Dijk forsøkte å klarere den. Men nederlenderen headet i stedet ballen rett ned i beina på Federico Fernandez, før Alfie Mawson banket ballen i mål bak en utspilt Loris Karius.

Liverpool jaget utligningen før pause, og ett minutt på overtid av førsteomgangen var Sadio Mané nære scoring da han mottok et inlnlegg foran mål fra Salah. Dessverre for Liverpool-fansen, fikk ikke Mané ordentlig kontroll på ballen, og avslutningen gikk til side for mål.

BARE NESTEN: Det ble en tung dag på jobben for Sadio Mane og Liverpool mandag kveld.

Swansea ledet dermed 1-0 til pause.

Liverpool-press

Etter hvilen fikk vi som ventet se et Liverpool-lag som presset på for utligning, mens Swansea-spillerne hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Liverpool slet likevel lenge med å spille seg til de klare målsjansene. Salah fikk riktignok en god mulighet på frispark fra cirka 20 meter etter 60 minutter spill, men Fabianski var med på notene og fikk akkurat slått ballen over tverrliggeren.

Etter 76 minutter var Danny Ings nære scoring for gjestene da han spilte seg gjennom Swansea-forsvaret, men avslutningen fra noe skrått hold ble reddet av Fabianski.

To minutter på overtid kom Salah seg til en god mulighet, men egypterens skudd gikk like over mål.

Liverpool fortsatte å jage mål i sluttminuttene. Fire minutter på overtid kom Firmino til kampens største mulighet, men avslutningen til brasilianeren gikk i stolpen.

Etter 90 minutter, pluss overtid, kunne dermed Swansea juble for 1-0-seier og tre poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere